• lüks bir ihtiyaçtır.
    (bkz: bana lükslerimi verin)
  • bunları da mı görecektim burada? sevilmek özgürlük kısıtlayıcıymış ahahahah.

    beş yaşında bir çocuğun duygu setine sahip koca kadınlar dünyalarını saran her şeye sevmek ve sevmemek ekseninde yaklaşıyor.

    bir yazarı illa sevmek veya sevmemek zorunda değilsin. takdir edersin, beğenirsin, saygı duyarsın, bağlanırsın, hayran olursun, örnek alırsın, zevk alırsın... ve bunları yaparken kimseyi sevmek zorunda değilsin.

    "sağlıklı olan sevilme ihtiyacı değildir" buyurmuş bi de. zaten onun adı kabul edilme/onaylanma ihtiyacı ve her sağlıklı insanda olan bi duygudur. ahkam kesmeleri yok mu böyle...

    yine laf çorbasıyla psikolojik analiz kasıp lafı aşka bağlamış, ahahahaha, beni öldürüyor ya.
  • bana göre, vermekten çok almayı tercih eden bencil günümüz insanın yücelttiği ihtiyaçtır. oysa ki, insanın asıl eksikliği sevme ihtiyacıdır. o yüzden ‘bir insanı sevmekle başlar her şey’ bir de sevilmeye değil sevmeye odaklanın, bakın daha mutlu olacaksınız.
  • insan var olduğu sürece bu ihtiyacı hiç bitmeyecek de..
  • şefkat ihtiyacıyla karıştırılması muhtemel olan ihtiyaç. ben şefkate ihtiyaç duymuyorum diyen varsa, isterse dünyanın en katı insanı olsun, iyice bir düşünsün, zaten gördüğü için ihtiyaç duymuyordur.
  • sevmekten korkmayan bünyeler sevilmeyi de bekler. çünkü bu bir tür menfaat ya da karşılıklılık ilkesidir. aksi takdirde dengenin olmadığı yerde varlık son bulmaya matuftur. salt sevgi nedir? seven ve sevilene değer katan güzelleştiren bir duygudur, seven ve sevilen ibsanlar kanatlanır, ama özünde ve herşeyden önce insanın kendisini sevmesi gereklidir. her insan sevgi eksenin de değer görmek ister. işte bu değer algısı insanın tabiatından gelir.
  • tam olarak sevilme değil de sahiplenilme ihtiyacı diyebiliriz. insanoğlunun belki temel dürtülerinden bir tanesi sahiplenme ve sahiplenilme. hatta belki yüce bir yaratıcı fikri de ilk böyle çıkmış olabilir, insanoğlunun kendinden yüce bir varlığa sığınma, onun tarafından sahiplenilme ihtiyacı yüzünden.
  • sevilmek için sevmek gerekiyor.
    kim kendisini seven birine sağır olabilir ki?

    olan yok mu ? var amk.
    ımza
    (bkz: eski sevgili)
  • zaman zaman kendini hissettiren eksiklik. anlık gelen duygu boşluğuyla bu hisse kapıldığım çok oluyor ama neyse ki sonra toparlıyorum.
hesabın var mı? giriş yap