• iyi bir temel bilgi olmadan okunmaya çalışılırsa adamın ağzına sıçar. sürekli iki artı iki dört etmiyor duygusu verir, yorar. geçekten de immünolojide çoğu zaman iki artı iki dört etmez, çünkü her şey multifaktöriyeldir. ve bu faktörlerin büyük kısmı keşfedilmeyi beklemektedir. kanımca tıbbın en heyecan verici, en zevkli ve gelişmelere en açık alanlarından birisidir. sebebi bilinmeyen hastalıkların altında hep immünolojik olaylar yatar ve tedavisi olmayan hastalıklar için umut immünolojidedir.
  • tip fakultesi 1. siniftan itibaren tam 8 yildir ogrenmeye calisip her seferinde unuttugum bir garip bilim dali.
  • tip fakultelerinde kendi anabilim dali olmamasina sastigim guzel ders. pediatristler, mikrobiyologlar ve onkologlar hep bir agizdan immunoloji anlatmaktadir bu sebepten. abul abbas'in kitabindan calisilmasi tavsiye edilir.
  • mekanızmasında bir sürü bilinmeyen barındırıp mistik merak uyandıran bir ders. güzel anlatılırsa dinlemesi ve öğrenmesi çok zevkli. ama hocanız ders anlatma konusunda yetenekli değilse asla herhangi bi şeye mana veremediğiniz aşırı kompleks bir ders izlenimi verir.
  • sayılar ve harflerden oluşan çok bilinmeyenli bir denklem
  • bu konuda bilgi edinmek için en iyi kaynak abbas'ın "temel immünoloji" isimli kitabıdır. çok açık ve net olan anlatımıyla gerçekten okuduğunuzu anlarsınız. lakin bu kitabı size 40 liraya geçirmek isteyenler olacaktır. 30 liradan fazla vermeyin.
  • öğrenip öğrenip unutuyosun böyle de nalet bir ders.
  • özellikle araştırmaya açık bir alan olması dolayısıyla temel bilimlerde kariyer hedefleyen bireyler için tercih edilebilecek bir alandır.

    öğrencilikte sağlam bir immünoloji temeline sahip olunması, özellikle enfeksiyon hastalıkları, mikrobiyoloji, kanser hastalıkları ve otoimmün hastalıkları gibi konuların kavranmasında büyük kolaylıklar sağlar.

    tabii ki, işi baştan sıkı tutmak lazım. "abbas"dan veya "lange"in kitabından okunabilir. abbas tercihimdir.
  • sanıldığının aksine tıp dalı olarak sınırlandırılamaz. immunoloji biomedikal bir bilim dalı olmakla birlikte aynı zamanda tıptan bağımsız da ele alınabilir. örneğin farenin bağışlıklık sistemini veya meyve sineklerinin bağışıklık sistemini araştırırken. tıptan bağımsız sadece canlılardaki patojen mikrop ve parazitlere karşı savunma mekanizmalarını da araştırabilir. çoğunlukla tıpla birlikte ele alınır, çünkü insanlık için en büyük yararını bu alanda gösterir ve yine en çok ilgiliyi bu alandan alır.
hesabın var mı? giriş yap