• mantıklı tiptir. net.
  • piyasayı canlandırır, ekonomiye can verir, muhtemelen ilk kez araba alacaktır. clio'ya 55 bin lira vereceğime, vermem amk açıklamaya bile gerek yok.
  • canını emanet edeceği bir otomobili ikinci el almayarak, son derece iyi yapan tiptir.
    otomobil ve motosiklette öncelikli unsur güvenliktir. ikinci el araca güvenmek zordur.
    ama clio seçimi konusunda kendisine şüphe ile yaklaşıyorum, orası ayrı bi' husus.
  • hem reno ikinci el piyasasi canli diye de devam eder.
  • ikinci el a3 alacağıma üçüncü el a6 alırım diyen insanın tam tersi kafa yapısına sahip tip.
  • olm clio mlio diye sürekli boş konuşmayın.

    bir insan araba almak istiyorsa,

    beklentileri vardır tamam mı? bak aptala anlatır gibi anlatacağım. beklenti dedik. işte bu beklenti dediğimiz şey çok önemlidir ve karşılanmayı bekler. çünkü ne istediğini bilen insanlar beklentileri eşliğinde hareket eder.

    -araba alacağım.
    -beklentin ne?
    -0 olsun 60.000 tl'nin üzerine çıkamam

    deyince otomatik olarak a3 gidiyor. bak gördün mü? bak. yok? puf. gitti.

    herkes salak siz akıllı. azıcık akıllı uslu olun. ergen irileri gibi bmw mercedes diye koşturup durmayın ortalıkta. o arabalara binecek paran yoksa ucuzunu kovalamaya çalışma. bütçenin el verdiği uygun bir araba al. çünkü sonra vergisini ödeyemeyeceksin, yedek parçasını bulamayacaksın. sonra vuracaksın bir yere, kaskon da yok. yatıracaksın evin önünde arabayı. cin olmadan adam çarpmaya çalışmayın.

    ve tekrar söylüyorum, insanlar salak değil. sen de çok akıllı değilsin. kusura bakma biraderim. gerçek bu.
  • ıkinci el araba almak icin ya guvendiginiz birinden alicaksiniz ya da cok iyi ve guvendiginiz bir usta olucak. aksi halde ikinci el araba almak kumardir.bu riski almak istemeyen insanlari elestirmek de sacmadir. sonra ikinci el araba aldim, daha once kazali arabayi farkli sase no ile degistirmisler. kasko sirketinde ogrendim napicam polise mi gideyim diye baslik acarsiniz.

    edit: ben o durumda olsam a3ü alirim o ayri.
  • ben de ikinci el audi sınıfını tercih etmiş birisi olarak söylüyorum. sıfır clio almış olsaydım aracım minimum 10.000-15.000 tl arası değer kaybedecekti. şu anda 2 senedir aracımı sürüyorum ve doların yükselmesiyle değer kaybetmedi. sıfır araçlarda da ayrıca güvenlik hatası olabiliyor.
  • sıfır arabanın zevkine tatmış kişidir. yakıt tüketimi önemlidir. arabayla gönül rahatlığı ile türkiye'yi gezmek istiyordur. bunun gibi bir çok neden sayabilirim. ha diyorsan aynı yatık tüketimine sahip, modeli yüksek, kilometresi düşük, ağır bir kaza geçmişi olmayan arabayı güvenilir birinden bulurum diye o zaman değişir.

    (bkz: ben bulamadım)
    (bkz: sıfır clio aldım)
hesabın var mı? giriş yap