• hayattaki tek başarıları, annelerinin doğumla birlikte başlayan telkinleriyle, evlilik olan kadınlar. ilk çocukla birlikte, bok beziyle uğraşmanın verdiği değersizlik hissi, yaşamlarını sorgulamalarına neden olur. hayatları boyunca hiç çalışmadıkları için yaptıkları ev işi gözlerinde öyle büyür ki, özellikle salonu toplarken ağlarlar. annelerini ararlar rahatlamak için ama daha da sinirlenirler, çünkü anneleri de o saatlerde aynı ruh halindedir. terslenirler anneleri tarafından, kocalarını ararlar. evde çalışmayan bir bok bulurlar onunla ilgili kocaya çemkirirler ya da ne bileyim akşam dışarı çıkarılmak isterler ama bunu direk söylemezler. mutsuzluğa boğulmuşken, mal kocalarına da hayatı zehir ederler.

    kandırılıp evlendirilen mal erkekler!
    vakit sanırım geldi.
    umutsuzluğun ve içinden çıkılmaz hüznün içinden çıkmak için gündüz güneşe doğru yol alın. biraz doğu, biraz batı. bugüne kadar hep aynı yöne gittiniz, çok mu iyi oldu? geceleri yolunuzu şaşırın. sarhoş olun biraz, tutmayın kendinizi, sokağa işeyin, gidin karınızın arabasının tekerlerine işeyin. küfürü hayatınızdan silin ama aşağılamayı unutmayın sevmediklerinizi. rahatlayın hacı.

    'idare edemem ahmet' dendiğinde 'etme o zaman!' diye cevap verebilecek erkek ruhunu yeniden kazanmak için; önce bir sevgili yapın, sonra eşinize yakalanın, sonra evden kaçın, çöp bile almayın evden. yenilerini alırsınız, nasıl olsa çok daha fazlasını alacaksınız evli kalırsanız.

    spora başlayın, yorgunluktan geberene kadar pes etmeyin.
    facebook hesabınızı kapatın, eşle dostla uğraşmayın bir süre.
    ertelediğiniz x yaşına kadar yapılacaklar listesini güncelleyin, tebessümler artacak yüzünüzde özellikle bunu tekrar hazırlarken.
    listeyi yaşamaya başlayın yeter zaten...
  • boz renkli bir ayıyla evli olan kadın.
hesabın var mı? giriş yap