• sonunu kimsenin anlayamadığı, dolayısıyla hiç spoiler verilemeyen film
    uzaylı mı bunlar yoksa ajan mı yoksa fbi mı anlaşılmıyor
    mühim olan insanlık
  • sözlükte hakkında bir tane bile spoiler verilmemiş film.ulan istemesek her taraf spoilerla dolar,dvd filmin en sonunda takıldı sonunu öğrenemedik ya bir allahın kulu sonu hakkında bi yorum yapmaz,bi spoiler vermez.

    (bkz: bi buldurun be)
  • (bkz: #9975260)

    --- spoiler ---
    efendim filmin sonunda saşa iliç in paralel evrendeki alex de souza olduğu ortaya çıkıyor. ya da ben derbiler haftasında uyurkene seyrettim bu filmi.
    --- spoiler ---
  • ilkiyle karsilastirilamayacak derecede kotu olan film. birinci filmin (bkz: cube) en onemli sorununun bütce ve aceleye gelmis diyaloglar oldugu düsünülürse, hypercube bütce sorununun asmis görünüyor. bircok yerli yersiz effectkullanarak, ne de güzel bir ortam yarattik diye cekilmis olan film. film boyunca, göreceli olarak hizli ve yavas akan zaman dilimleri; ve degisik tabanlarda akan yercekimi varligi goz onune alinirsa, biraz daha görselliginin arttigini kabul edebiliriz. ancak diyaloglar tamamen izleyicinin gözüne sokulmak icin yapilmis. kisiler ver karakterler, ilk filmde oldugu gibi cube'le dolayli olarak bagli degil, direk olarak baglilar. karakter cesitlenmesi yok. fiilmde bir metematik teorisyeni, nobel odulu almak üzere olan bir fizik teorizsyeni, bir hacker, tokyo borsasini çökerten dünyada komplo teorilerine konu olmus bir efsanevi hacker daha, kör ama zeki bir kiz, cüpün dijital bilmemnesini tasarlamis bir bilgisayar tasarimcisi, yercekimi bilmemnesini tasarlamis bilmemkim var. film özellikle küp disinda cekilen sahnelerle, seyirciye düsünecek de pek birsey birakmiyor. birinci filmin sonunda aldigimiz, "küp nedir? hayatin kendisi gibi mi yani? neden geldigimizi bilmiyoruz ama bir cikis bir anlam bulmaya calisiyoruz gibi" dsoru ve yorumlari bu filmde yapmak pek mümlkün degil. hersey zira izleyicinin gözüne sokulmus. film ayni zamanda daha cok izlenme kaygisi cekmis sanirim. sirf güzel bir kiz bulalimda bir ara sevistiririz, diye filme konmus ota boka yaramayan karakterler var. dahasi bu karakterler o kadar kötü bir sekilde küp'ün hikayesine baglanmis ki, filmin ne kadar cok popülerlesme kaygisi tasidigini görüyorsunuz. hypercube'de cube'de aldiginiz gerilimi de alamiyorsunuz zira odalarda tuzak falan yok. odaya girerken kimse gerilmiyor. daha cok total recall minority report izler gibi izliyorsunuz filmi. filmin sonu ise spoiler yapmayayim ama tam bir rezalet. matrixin ardindan matrix reloaded daha cok gorsel efektlere yulenmekle elestirilmisti. ama reloadedin icerisinde yine bir anlasilmayan beklenti vardi. bu filmde ise bu tamamen aciklanma kaygisi güdülmüs ve cube'ü cube yapan en onemli etkenin maalesef eline verilmistir. filmde kisilerin gercekte kim olduklari ile ilgili, ne is yaptiklari ile ilgili bir iki ilginc anektod alsanizda filmi ikinci kere o gözle izlediginiz de film asiri bir absürdlükle bogulmaktadir. yönetmenin kötü oldugunu söyleyemem zira cekimler gayet iyi ama senaryo cube'ün havasina hic uymamis. film sonunda 3. sünün cekileceginin mesajini vermesi ise, cube'i de piyasalastircak bir sermaye birikiminin su anda hazir oldugu beklentisini vermektedir. yakinda dizisi de cikarsa sasirmayin derim ben.
    (bkz: kim kaldi eski kült filmlerden)
  • 0 boyutlu nokta 1 boyutlu doğru 2 boyutlu kare ve 3 boyutlu kübün n-boyutlu analogudur.
    3 mekan boyutuna hapsolmuş varlıklar olarak daha çok boyutlu uzayları algılamaktan yoksun olduğumuz
    ve hatta tezahür bile edemediğimizden kimsenin neye benzediği hakkında en ufak bir fikri bile olamamalıdır.
    nitekim akıllıca bir yöntemle (bkz: izdüşüm metotları) ancak matematiksel olarak formüle edebilmekteyiz,
    şöyle ki;
    0 boyutlu nokta 1 boyutlu bir doğrunun herhangi iki ucundan birisinin üzerine çökmesi yada izdüşümüdür
    1 boyutlu doğru 2 boyutlu bir karenin herhangi dört kenarından birisinin üzerine çökmesi yada izdüşümüdür
    2 boyutlu bir kare 3 boyutlu bir kübün herhangi altı yüzeyinden birisinin üzerine çökmesi yada izdüşümüdür
    3 boyutlu bir küp 4 boyutlu bir hiperkübün herhangi sekiz hacminden birisinin üzerine çökmesi yada izdüşümüdür
    .
    .
    n-1 boyutlu bir küp n boyutlu bir hiperkübün herhangi 2n hiperhacminden birisinin üzerine çökmesi yada izdüşümüdür.

    4 boyutlu bir hiperkübün 3 boyuta izdüşümünün 2 boyutlu illüstrasyonu için;
    ` http://upload.wikimedia.org/…ons/2/22/hypercube.svg `
  • asla birincisi kadar kaliteli olamamıs ama gene de temelinde barındıgı konu zenginliginde lezzetin doruguna cıkarmıstır.ayrıetten birinci filmdeki cok akıllıca düsünülmüs tuzaklar bunda yoktur ki cok hissedilmis eksikligi.seyirlik bir film.
  • film setinde insa edilen topu topu 3-5 küple mevzuyu çözmüs olmalarina ragmen, teoride insan evladi merak ediyor tabii söz konusu mekanizmanin tümü insa edilmis olsa nasil olurdu diye. hani video efektler, montaj numaralari olmasa, ugrassa bunlar devasa bir küp yigini için akabinde hayat bayram olsa. lakin kurgu iste mevzu..
  • http://dogfeathers.com/java/hyprcube.html

    adresindeki stereo tuşuna iki kere bastığınızda çıkan iki ayrı hypercube'e şaşı bak şaşır tarzı baktığınızda 4d olarak görebileceğiniz aşmış garip geometrik şekil.
  • yer-zaman-mekan kavramlarının iyice abuklaştığı, birincisini aratan film.
    (bkz: gelen gideni aratir)
  • en az ilki kadar beğenerek izlediğim, kötü adamın kolundaki bir yığın saat ve göğsündeki izon kartlarını görünce "vay anasını" dediğim, madem paralel evrenler mevcut, o zaman hangi paralel evrende türkiye daha adam gibi bir ülke ise o evrende yaşama isteği uyandıran, bir de zaman kaymaları gerçekse yeme de yanında yat hissi doğuran, üçüncü versiyonu merakla beklenen, küpün içindeki insan sayısının devamlı artması ile, bir sonraki filmde oyuncuların bir odaya sığmayacağını düşündüren, iki insanın sevişirken kuruması halinde ne olacağını gösteren, hoş seyirlik.

    not: kanımızca film bir yığın sembol ile çok fazla şey anlatmaya çalışmaktadır, ama bunları yorumlamaya kalkmak bizi aşar.
hesabın var mı? giriş yap