• her horhor tabelasini gordugumde icimden alti yedi kere horhorhorhor dedigim ve icimdeki sesi durduramadigim kelime
  • aksaray metro istasyonu girişine doğru döndüğünüzde dümdüz ilerleyin hemen ilk sağdaki mahalleye girin. işte siz istanbul'un en iyi kebapçılarının bulunduğu horhor'dasınızdır... şanlı ise, gerçekten kebabı özleyenlere tek tavsiye edilen yerdir..
  • istanbul'un avrupa yakası'nda bulunan fatih ilçesinde bir semt. kesin sınırları çizilememekle birlikte, aksaray ile saraçhane semtleri arasında, horhor caddesi'nin güney ucundan kırık tulumba sokağı'na kadar uzanan kısmına kadardır. semt, iskenderpaşa mahallesinin sınırları içinde kalır. bölgede hatay ve şanlıurfa yöresinden gelen göçmenlerin varlığı nedeniyle çok sayıda kebapçı ve künefecinin varlığı göze çarpar. ( bu sıralarda, suri, afgan vb. göçmenlerden de nasibini bol bol alıyor)

    semtin adı, günümüzde simitçi şakir sokağı'nda yer alan çeşmenin, geçmiş tarihlerde çok kuvvetli akmasıyla, halkın ise suyun bu akışını "hor hor" sesi şeklinde yansıtmasından dolayı almıştır.

    horhor çeşmesi görsel
  • gür şekilde ve ses çıkararak akan su.
  • istanbul aksaray'da kebap kokan bir mahalle.
    aksaray metro istasyonunun hemen yanındadır.
    istanbul'un fiyat performansı en iyi kebapçılarını burada bulabilirsiniz.
    özel olarak şuraya gidin diyemiyorum çünkü çevredeki çoğu yer iyidir. babadan beddualı falan değilseniz güzel bir yemeği her türlü yersiniz.*
    not: arka caddedeki mekanlar fiyat olarak bir tık aşağıdadır. hatay yöresine ait restoranlar fiyat olarak genelde bir tık üste oluyor. fiyatlardan haberdar değilseniz mezelerden geçiriyorlar bilginiz olsun.
  • müthiş antakya mutfağına ev sahipliği yapan yer.
    istanbul da olup,buraya gelmemek büyük hata.
    (bkz: has kral)vedat milor onaylı, (bkz: neden urfa)benden onaylıdır.
    tek sorun bu aralar küçük suriye olmuş.öbek öbek suriyeli fışkırıyor sağdan soldan. kendimi turist sandım bir an.
  • van kalesi'nde urartu krali birinci argisti'nin mezarina halk tarafindan takilmis isim.
  • adını horhor çeşmesi'nden aldığı söylenen semt. rivayete göre, fatih sultan mehmet bölge civarında yürürken yerin altından su sesleri duyar ve yanındakilere, "buraya bir çeşme yapın baksanıza 'hor hor' su sesleri geliyor" der ve buraya bir çeşme yapılır :)) çeşme de, semt de horhor ismiyle anılmaya başlar.
  • antikacılar çarşısının yanısıra kebapçılarıyla da meşhur bir semttir.kebapçılarda meze çeşitleri genelde yoktur sadece ete abanılır ve yemek sonrası bi de kaymaklı künefe yenildi mi sizden iyisi yoktur.
hesabın var mı? giriş yap