• çok sevgili hükümetimiz sayesinde artık kimsenin adımını dışarıya atamaması durumudur. gezmeye gitsen git gel en az 150-200tl yakıt parası, dışarıda yedin içtin 500tl'yi bulacak masraf. kısaca ne işimiz var dışarıda en iyisi oturalım evimizde.
  • ne işiniz var lan disarda? hem sulu hem kuru iciceksiniz değilmi? oturun evinizde makarna, ekmek devamm..

    tanim: ekonomik nedenlerden dolayi cogu ailenin evde oturmasi
  • evde oturup a101den aldiginiz kuflu sucugu kemirin.
  • evet ekonomi kötü ama eve hapsolmayın. mutlu olmak için para harcamak zorunda değilsiniz. doğaya verin kendinizi mesela ya da çıkıp sosyalleşin ve umudu kaybetmeyin. bu yönetim değişecek güzel günler gelecek. o zaman yine bol bol harcarsınız.
    ekleme
    o kadar saçma mesaj aldım ki ekleme yapma gereği duydum.
    kapitalizm sizin beyninizi yıkamış. para harcamadan mutlu olamayacağınızı öğretmiş size. evinde 5 tl ye demleyip en yakınındaki parkta sevdiğin bir arkadaşınla o çayı içebilirsiniz ama sizin derdiniz bu değil. o çayı 100 lira vererek içip içtiğiniz yerden instagrama fotoğraf koyacaksınız.
    kültür sanat vs işlere hiç girmiyorum bak arkadaşınla sohbet dedim sadece. değilse ona da ihtiyaç duymazsınız. o biraz ileri seviye boşverin.
    ülkeye giren sıcak parayı yemeye alıştınız, şimdi o para gitti ödenecek borçlar da cabası. bi şekilde mutlu olmanın yolunu bulun derim ya da evinizde oturun ve her şey pahalı diye ağlayın arkadaş ne diyim.
  • farklı arkadaş gruplarıyla, iki haftada bir rakı içmeye giderdik. 2 aydır ağzını açan yok. biri çağıracak diye ödüm kopuyor
  • dün 3 kişi meyhaneye gittik. 2 tane yaprak ciğer, 3 dilim kavun karpuz, girit ezme, patlıcan ezme, fava, çiğköfte ve 50’lik yeni rakı altın serisi, arada 3 çay, 3 türk kahvesi var, onları da yazmışlardır sanırım, adisyona detaylı bakmadım ama sonuç tam 1100 lira tuttu. mezeler 2 yemek kaşığı kadardı. çiğköfte sanırım 8 taneydi. yakıtı, otopark parasını, bahşişi saymıyorum bile. çok değil 2 yıl önce bu hesap 200 lirayı geçmezdi.
  • abi çok doğru bir başlık ya. amk 2 aydır para harcarım korkusundan haftasonları evden çıkamıyorum. resmen pandemi dönemi ne yapıyorsam aynısını yapıyorum amkdumn yerinde. uyan kahvaltı yap aç tv izle biraz daha uyu yine uyan biraz oyun oyna akşam olsun dizi izle yat. ulan öğrenciyken bile haftasonu en az 1 gün çıkar bir yerde oturur zaman geçirirdik. öldük ağlayanımız yok
  • kişiye göre değişen bir durum bu.
    mutluluğunuz para harcamak üzerine kuruluysa bu ekonomik koşullarda evet maalesef eve tıkılıp kalırsınız.
    bir scooterınız ya da bisikletiniz var ise çuvallar dolusu para harcamanıza gerek kalmıyor.
    hatta bedavaya stres atıp mutlu olursunuz.

    edit : kendiyle barışık olmayan ve buna bağlı olarak da sosyal bağımlılık geliştirmiş, kendiyle vakit geçirirse anksiyetesi artacak ve bir yerde kahveye 60 tl, yemeğe en az 200 tl vermeden içi rahat etmeyenlere dert olmuş yazdığım entry. ucuz ve çiğlik size ait bir şey farkındayım ama anladığınız dilden de konuşmak lazım gelir bazı bazı, o nedenle ; kudurun! özgürlüğü asla tadamayacağınız için de ; kıskanıp, çatlayın!

    edit 2 : istanbul'da trafiğe bisikletle mi çıkacağım diye mesaj atan aklı evvel , gayet ciddi ve yardımcı olmaya çalışarak verdiğim mesaja , kendi leş entrysiyle cevap vermiş aklınca. siz daha bu kafayla çok sıkılırsınız ya da noktalı ı olarak da değerlendirebilirsiniz tabii.
  • tüketemeyen insanın kendisini caresiz hissetmesi. tüketmeden(asgari yasam giderleri hariç) yaşamanın mümkün olduğunu anladığımız da özgürleşeceğiz.
hesabın var mı? giriş yap