• yurtdışındaki film eleştirmenleri ve türkiye'deki çok sınırlı bir izleyici kitlesi haricinde neredeyse herkesin suratına tükürdüğü 6. harry potter filmi harry potter and the half-blood prince'in soundtrack albümü. müziklerin bestecisi bir önceki filmde olduğu gibi yine nicholas hooper'dır. stüdyo ve yönetmenin zümrüdüanka yoldaşlığı'nda çıkardığı işten çok memnun kaldığı hooper bu filmin müziklerini bestelemek için de geri dönmüş, inatla john williams'ın geri dönmesini isteyen ve uyarlama konusundaki sıkıntıları yüzünden filmi de yerden yere vuran serinin gözü kara fanatikleri sonu gelmez yakınmalarına devam ederken, kaşla göz arasında yine 5. filmin müzikleri kadar başarılı ve güzel müziklere imza atmıştır. film serisinin büyük finalinden önce müzikler geçirdiği evrimi bu filmin müzikleriyle tamamlamış, eğlenceli bir çocuk macerası olarak başlayan serinin bu yapıya uyan müzikleri de, filmlerle birlikte fantastik olmaktan çıkıp tam bir drama filmi müziklerine dönmüştür. filmin içeriği gençlerin aşk-meşkleriyle dolup taşmasına ve çok 'hafif'miş gibi görünmesine rağmen arka fonda da o derece olgun ve dingin müzikler hakim olmuştur hikayeye. opening, in noctem , inferi in the firestorm , slughorn's confession, journey to the cave, dumbledore's farewell ve the friends gibi parçalar neredeyse the lord of the rings kadar yoğun bir atmosfer yaratırken, gençlerin fırtınalı aşk hayatlarına fon olan harry & hermione , when ginny kissed harry gibi akustik gitarın eşlik ettiği parçalar da bir o kadar narin ve dingin bir tat vermiştir. hooper bayrağı başarıyla desplat'a devretmiştir. en az filmin kendisi kadar underrated kalmıştır ne yazık ki bu albümdeki enfes parçalar. harry potter and the deathly hallows'un tam olması gerektiği gibi olan bestelerinin birdenbire gökten zembille inmediğini, öncesinin iyi hazırlandığını daha iyi görebilmek için hem 5. hem de 6. filmin soundtrack albümlerini şiddetle tavsiye ederim potter severlere.

    şarkı listesi aşağıdaki gibidir :

    1. opening
    2. in noctem
    3. the story begins
    4. ginny
    5. snape & the unbreakable vow
    6. wizard wheezes
    7. dumbledore's speech
    8. living death
    9. into the pensieve
    10. the book
    11. ron's victory
    12. harry & hermione
    13. school!
    14. malfoy's mission
    15. the slug party
    16. into the rushes
    17. farewell aragog
    18. dumbledore's foreboding
    19. of love & war
    20. when ginny kissed harry
    21. slughorn's confession
    22. journey to the cave
    23. the drink of despair
    24. inferi in the firestorm
    25. the killing of dumbledore
    26. dumbledore's farewell
    27. the friends
    28. the weasley stomp

    http://images.wikia.com/…track_cover_2ndversion.jpg
  • beğenilmeyen ve görsellik dışında başarısız olan filmin başarılı soundtrack'idir. filmin karanlık havası çok iyi işlenir ve gitar tonları da önceki filmlerden farklılık yaratarak hoş bir ritim yakalar, john williams severler(ben dahil) nicholas hooper'ın hakkını teslim etmelidir, zira olabileceğinin en iyilerini sunmuştur. serinin giderek karanlıklaşan dünyasına uyumu sayesinde son iki filme hazırlık da başarıyla tamamlanmıştır. albümde wizard wheezes çok iyi bir caz örneği olup, dumbledore's farewell de nicholas hooper'ın en iyi işlerindendir.
  • çok naif, çok hoş, hiç zorlamadan yağ gibi akıp giden bir soundtrack albümü. uyarlanan kitabın müziğe çevrilmiş hali gibi; çok karamsar, kötümser hatta melankolik. fırtına öncesi sessizliği mükemmel anlatan bir başyapıt. ayrıca güzel score yazmanın yolunun bütün enstrümanları kullanıp tompoto tom tom şeklinde bağırtmaktan geçmediğinin de bir kanıtı. filmi * kurtaran bir kaç unsurun en önemlisi.
  • öncelikle (bkz: #72434770)

    harry potter and the half-blood prince complete score (67 parça) :

    https://www.youtube.com/…24qhyjdrgtpzevkjhgquxaomzc
hesabın var mı? giriş yap