• gungrave aka. beyond the grave ... 2004de yayınlanan bir anime 26 bölümü fansubbed şu anda .. ilk bölümü olmasa bile diğer . bölümlerinden cidden haz veriyor . anime, berserk gibi ilk bölüm günümüzde başlıyor sonraki bölümler ise günümüzdeki o hale nasil gelindiğini anlatiyor.. gungrave brandon aslinda gençlik yıllarinda harry ile çok iyi arkadaş ve kendi çapinda bi çeteleri var , kiz yüzünden çıkan sıradan bir sokak kavgasi sonrasi olaylar büyür ve mafyaya kadar varan çapraz silahli çatişmalar arasinda kalirlar... müzik + çizim ve karakter ile cowboy bebop'ı hatirlatmakta fazlasi ile ...
    geleceği parlak tavsiye edilesi bir anime ...
  • gerek konu, gerek kurgu, gerekse çizim açısından iyi şeyler ortaya koymuş olmasına rağmen, her ne hikmetse pek de fazla ilgi çekmemiş bir anime. "kesinlikle insanın içini daraltan, cucuklara ve gençlere pek hitap etmeyen pesimist havasından, hüzünlü duruşundandır" diyorum ve yine de animedeki bu özgün tadın ilgiyi hak ettiğinin altını çizerek izlememekte ısrarlı animeseverlere bozuk atıyorum, trip yapıyorum filan...
  • ilk yarısı çok katmanlı karakterleri, incelikli hikayesi ile soluk alınmadan izlenen, ikinci yarıya gelince saçmalayan ama yine de başta yarattığı heyecandan çok az bir kısmı kaybettiren, genel olarak başarılı, mutlaka izlenmesi gereken anime. trigun isimli şaheserin yaratıcısındandır. aynı adlı ps oyunundan uyarlanmıştır.
  • trigun ile ayni evrende gecen, yapim yonetim ayni ekip tarafindan yapilan (bkz: madhouse) izlenmesi gereken, ayrica inanilmaz guzel karakter geli$imine sahiptir.
  • nefis bir ending credite sahip animedir.
  • anime dünyasına giriş yaptığım animedir. önce tv de sinek kanalında ras gelmiştim bu animeye hayvanlar üzerinde deney yaptıkları bölümdü. sinek kapanınca adını sanını bilmediğim için bulamamıştım. yıllar sonra animefreak.tv sitesinde şans eseri bulup bütün seriyi baştan sona izledim. brandon heat gibi bir karakterler tanışmamı sağladığı için bile benim için unutulmazdır.
  • çok sağlam bir mafya/suç hikayesiyle berbat bir fantastik hikayenin karışımı. ki ben bayılırım fantastiğe bombastiğe, düşün.
  • japonların ingilizce isim telaffuzu şöleni. bırandon... bırandon hiito, hari makdoveru, big dadi, biyondu da gıreyv... ayrıca intro* ve credits* kısımları çok güzeldir müzikleriyle beraber.
  • izlediğim en sağlam animelerden biri ve aynı zamanda izlediğim ilk anime. kendisiyle tanışmam 2004 senelerinde, snake tv'nin "anime kuşağı" saatinde gerçekleşmişti. hem de ne tanışma... o meşhur asansör sahnesini izleyenler bilir. ilk defa anime seyreden bir çocuk olarak, böylesine ağır konulu bir animeye tam ortadan balıklama dalmıştım.
  • baba bir (bkz: erra) şarkısı, enstürimental olanı daha iyi gibi.
hesabın var mı? giriş yap