• umca kesinlikle bu yolların başındadır. bir de gripin limon soda süreci hızlandıracaktır.
  • babamın üçlü kombini ile griple olan ilişkinize mutlu bir son yaşatabilirsiniz. ılık su, aspirin, limon bunları karıştırıp için, seker de kullanabilirsiniz isteğe bağlı, güzelce terleyin bi duş alın hiçbir şeyiniz kalmazmış. ben nedense denemiyorum üşengeçlikten. ama babama güvenim sonsuz o yüzden deneyin.

    not: virüse bağlı aspirinin yan etkisi olabiliyormuş. (bkz: reye sendromu)
    uyarı için teşekkürler @azmop
  • dışarı çıkmak, soğukla haşır neşir olmaktır. en azından ben böyle atlatıyorum.
    (bkz: fake it until you make it)
  • 1 shot votkanın içine değirmenden bolca karabiber çek, o kadar ki rengi füme ile siyah arası olsun. sonra fon dip. 30 dk içinde kırmızı göz, akan burun, halsizlik kalmaz. bu etki 2-4 saat kadar sürer. tedavi etmez, semptom giderir.
  • öncelikle grip olduğundan emin olun: viral bir rahatsızlıkla bakteriyel rahatsızlığın tedavisi farklıdır.

    viral: burun boğaz iflas iken sıcak içecekler (çorba, hele mide de bozuksa tavuk suyuna çorba gibi tok tutacak ya da mide rahatsa baharatlı çorbalar, adaçayı, papatya, tarçın. ekinezya kış çayı harmanları çok dandik olabiliyor)/uyku, c vitamini ve (ihtiyaca göre) aspirin, bolca terledikten sonra üzerine duş, antibiyotik yok. açılmaya başlayınca iyi giyinip soğuk havada gezmece.
    bakteriyel: istirahat, ılık hatta serin içecekler, sıcaktan kaçının. çorba iyidir, ama kaynar sıcak olmasın. çabuk iyileşmek gerekiyorsa doktordan antibiyotik talep edin ve rapor alın. üşütmeyin, sıcak sıcak uyuyun, gözlerinizi kapatın olmadı.

    ikisinde de açılmaya başlayınca mutlaka kalp atımını ve nefes alımını hızlandıracak işler yapın, balgam atma süreci hızlansın (onları yutmuyoruz, tükürüyoruz, hijyen hassasiyetimiz de bir seviye daha artıyor). öksürük içinde kalacak olursanız da su içip istirahate devam.
  • dumanı üstünde hakiki acılı tarhana çorbası ve keloğlan film müzikleri. ya da tavuk suyuna yapılmış bol karabiberli çorba.
  • bazen burnumu kessem kurtulur muyum diye düşünüyorum hastayken. ama gripken, sağlıklı düşünemiyorken altını çizeyim.
  • semptomlar başlangıç aşamasındayken uyguladığım ve işe yarayan bir karışım var. bir adet gripin içini, yarım bardak doğal maden suyuna atıyorum. bol karabiber ve yarım limonun suyunu ilave edip shot şeklinde içiyorum. devamında yatıp biraz terlerseniz işe yarıyor.
    edit:imla
hesabın var mı? giriş yap