• icilen bir sivinin insan bedeninde nasil yol aldigini, nerelerden gectigini anlamaniza bir bir yardimci olacak italyan kezzabi.
  • en güzel içilecek zaman işteyken hafif baş ağrısı başladığında, direktörünüz "odama gelir misiniz" diye mail atıp elinizde defter kalem gittiğinizde, sadece grappa ikram etmek için çağırdığını öğrendiğinizdeki neşeyle içilen zamandır. çok iyi geldi lan miiss...
  • tekila seven bunu da sever eminim.
    yaka yaka iniyor valla aşağıya. shot içilen içkilere oldu bitti bayılmışımdır zaten. keşke daha çok alaydık, keşke memlekette de satılaydı.
    shot yuvarlarken neden tadına bakmak gerektiğini düşünmüş beğenmeyen ahali onu anlamadım. tık diye vur masaya gönder mideye. rose şarap mı kardeşim bu çevire çevire tadına bakmaya çalışıyorsunuz?
    oiii ölecem.
  • en makbulü nanino marka olanıdır, serttir ama çok yumuşak bir içimi vardır insanın genzini ve midesini kasıp kavurmaz. isviçrenin ticino kantonunda en az iki sağmal inek besleyen çiftçiye kanun yılda inek başına 1 litre grappa damıtma izni vermektedir, tabi daha arkaik yöntemlerle damıtılan bu grappanın alkol oranı 60 dereceden aşağı olmaz.
  • uzum ispirtosu
  • silahlara veda'da baş kahramanın sürekli içtiği italyan içkisi.
  • tadı ayrı kötü kokusu ayrı kötüdür bunun.
    shot içilmeyecek bu diye kokteyllere karıştırayım dedim, abartmıyorum bir damla damlatsan bile koca bardağı çöpe götürecek kadar etkiliyor.
    kendi adıma tatlı içkiden hazzetmem, ekşi içkiye bayılırım. acıya da sempatim vardı ama şimdi aklıma grappa geliyor, 2 kere düşünüyorum.

    rakıya benzetmişler bunu. sambuca rakıya benzer, nihayetinde anason likörüdür. ouzo benzer mesela. bu ise götüme benziyor.

    italya'da içtiğimde de tiksinmiş, ben anlamıyorum herhalde bu işten diye 1-2 şişe almıştım. hatta paraya kıyıp italyan arkadaşların önerdikleri markaları aldım. yahu bunu kime içirsem öğürüyor? hazma yardımcı diyorlar bir de. ulan brandy tamam olur, amaro (hele de averna'sı) şahane olur ve hatta jagermeister olur ama bu olmaz. olmasın.
  • italya'ya ayak bastigim andan itibaren her yerde degisik cesitleri karsima cikmis olan, ilk denememde tek bir yudumu zor yuttugum, ama illa ki vardir bir olayi diyerekten pek cok cesidini denedigim ve her cesidinin midemin ayri bolgelerini bulandirdigi biseye benzemeyen icecek. zaten ham maddesi, sarap yapimi sonrasi arta kalan uzum posasidir ve bu posayi degerlendirmek icin ortaya cikmis bir ickidir. cevreci amaclarla sosyal sorumlu kisiler tarafindan tuketilebilir.
  • ilk yudumu aldığınızda bu içilir mi be diye düşünüp 3. shot dan sonra sudan farksız hale gelen 5. shot da hayatın size güzel oldğu vazgeçilmez içki
  • italya'da usulden anlayan bir yerde içiyorsanız grappa istediğinizde amcamız alelade herhangi bir grappayı koymaz önünüze veya hangisinden istersiniz ne vereyim abime diye de sormaz. alır ne kadar grappa varsa getirir koyar masaya, bakarsınız gerekise tadarsınız hangisini istiyorsanız onu içersiniz sonra alır götürür diğerlerini.
    şimdi bu noktada daha önceden grappayı yeteri kadar deneyimlemiş birey zevkten dört köşe olacak, seçimini çoktan yapmış olmasına rağmen bir iki tür daha önce denemediklerinden de deneyecektir sonra seçimi üzerinden yürüyecektir.
    fakat masaya o kadar grappa geldi ben hangisini seçeceğimi bilmiyorum diyorsanız süreci kolaylaştıracak bir iki tüyo vereyim. ilk dikkatinizi çekecek şey renk olacaktır, renksiz mi yoksa sarı olan mı. fazla aroma olmasın içkinin tadını sert seviyorum çat çat çakacağım kafama bakacağım diyenler sarıları eleyip renksizler üzerinden yürüyebilir. yanında kahveyle suyla bilmem neyle içeceklere de yine renksizden yürümelerini tavsiye verebilirim. ama şöyle inceden bir aroması da olsun yıllanmış tadını bulmuş olsun diyenler sarıların tadına bakmalı. sarılar arasında aromayı ne tür üzümden yapıldığından ne kadar dinlendirilmiş olduğuna kadar birçok şey etkiler o konuda buradan birşey diyemem, üzerinden bakarsınız. zaten çoğunda da ne tarz bir aroma olduğuna dair ufak bir mesaj yazar şişe üzerinde. hiç anlamıyorum diyorsanız en azından "monovitigno" veya "dolcetto" kelimelerine odaklanın. kokusu da bu noktada yardımcı olacaktır, kapağı açın ve içgüdülerinize güvenin. tabii ki her içkide olduğu gibi distile mi, distileyse kaç distile olduğu içkinin kalitesini doğrudan etkiler, göz ucuyla onu da kesebilirsiniz. rengi seçtik, aroma mevzusunu belirledik, distile mevzusuna baktık, hala birkaç seçenek kaldı önümüzde. işte şimdi de şişeyi alıyorsunuz elinize, bir iki sallıyorsunuz ve kabarcıklara odaklanıyorsunuz. ne kadar çok kabarcık, o kadar iyidir o grappa. o baloncukları görmediğiniz veya az gördüğünüz şişeleri anında ayırın ve hatta barmene de bu ne lan böyle bunu mu veriyorsun abine bakışınızı da atmaktan çekinmeyin. daha da kaldıysa bir iki seçenek açın tadın artık onu da. ilk bir iki bardakta pek tadını alamayacağınız tadı epeyce sert bir içki neticede. ancak keyfi sonradan çıkacaktır.
hesabın var mı? giriş yap