• +3 vitality ve +2 strength verir.
  • bir anadolu geleneği. bekareti simgelediği için takılır aslında ama gelenek haline geldiğinden 2. evliliklerini yapan (ve öyle tahmin ediyoruz ki bakire olmayan?!) gelinler tarafından da düğünde takılır.

    ben geleneği değiştirip,düğünümde kuşağı belime değil alnıma takmayı düşünüyorum. üstüne de justin bieber yazdırabilirim.
  • gelinliğin üstüne bağlanan kırmızı kuşağın, halk arasında bilinen adıyla bekaret kemerinin aslı. pagan bir ögedir. gelin hanımın babası tarafından baba ocağından dışarıya adımını atarken eşikte bağlanır. "benim kızım bakiredir, haberiniz ola" banner'ı değil, "benim güzel kızım, her güçlüğe katlanasın, gayretli olasın" temennisidir.
  • sembolik anlamı beni bağlamaz, isteyen istediği şeyi ispatlamak için takabilir ya da takmayabilir. ama son zamanlardaki düğün gözlemlerime dayanarak söylüyorum ki; bu kuşaklar resmen estetik faciası. düz kırmızı kuşak bile bir yere kadar hoş görülebilir. ama bunların böyle piliseli -tam bu mu denir emin değilim- olanlarını, ortası gümüş rengi işlemelilerini, dore desen baskılı olanlarını falan gördüm.

    gelin kızım zaten yeterince ışıldıyorsun, o lüzumsuz parlamalar bir de o temsil şeysinde olmasa iyi olmaz mı? kendimi bir ara düğün sektörüne adayıp kırmızı kuşak tasarlamayı planlıyorum. bu kadar zevksizlikle ömür geçmez. hele birlikte bir ömür hiç başlamaz.

    haaa bir de vera wang siyah kuşak geçince "fantastik bir moda akımı", anadolu iyi-kötü kendine anane edinince "iğrenç" he mi? tartışılabilir o ayrı bak.
  • sapıklık ve taşkınlığın sembolüdür. şöyle ki; ulan kime ne gelin bakire mi değil mi? bir de benzer şekilde damadın sırtını yumruklamak var. adamın ilk geceki performansı sana niye dert oluyor?
  • kadını düğününde bile aşağılamanın bizdeki adıdır.
  • bilenler bilemeyenlere anlatsın, ülkemizde her boku dine her boku sevişgenliğe bağlayan bir zihniyet olduğu için bunu da tabii ki bekaret simgesidir diye yutturacaklardır. biz de bir güzel yutar ve de sindiririz. aslı ise öyle değildir. gelinlerin beline bağlanan kırmızı kuşak, gelinlere, lohusa kadınlara musallat olduğuna inanılan cini uzaklaştırmaya yarayan taa şamanizimden kalma bir adettir. ( ki aslında neredeyse tüm adetlerimiz şamanizmden kalmıştır.)

    burada amaç kadınlarımızı korkutmaya, çıldırtıp halüsinasyonlar gördürmeye yeltenen ve kırmızı renkten korkan alkarısını uzaklaştırmaya çalışmaktır. çünkü zaten lohusa şerbeti kırmızı, kına kırmızı, kına gecesinde başa örtülen örtü kırmızıdır. evlenen veya yeni doğum yapan kadınların bir yerinde her zaman kırmızı bir kurdele ya da örtü bulabilirsiniz.

    batılsa batıl ama kazın ayağı öyle değil! şimdi dağılın.

    ayrıntılı bilgiye de [(bkz: #22219173)] ulaşın.
  • oyun oynanır, herkes kendi çapında eğlenirken birden "kuşak merasimi" diye kesilir düğün. normal şartlarda kızlarının cinselliğini konuşmayı ayıp bulan insanlar gelin "kız"larını çıkarır ortaya, yine kız tarafından bir erkek seçilir ki genellikle abi olur bu, yoksa da kuzen falan. bu kişi gelinin beline o kuşağı dolayıp bir kez düğüm atıp söker, bu işlem üç kez tekrarlanır ve sonunda kuşak belde bırakılır ki bekaret kuşağını gelinin kocası çıkarsın. abiden eşe teslim bir bekaret.

    kimse de utanıp sıkılmaz bu durumdan. ne kızının bekaretini göğsünü gere gere gösteren bir baba, anne, kardeş vs., ne de eşine söz söylenmesine tahammülü olmayan eş rahatsız olur bu ifşadan.

    sonuç itibarı ile aşağılayıcı bir durumdur bu. estetiği, kadının bakire olup olmaması, bakire olmasına rağmen anal, oral vs takılması ama kendini öyle göstermesi de bağlamaz beni. evlenen çiftin düşürüldüğü durum, kadının konumu kötüdür.
  • bekareti değil, eski gelinlikleri simgeleyen kuşaktır.

    türklerin eski devirlerinde, ortaasya'da falan gelinlik rengi kırmızıdır. halen kına gecelerimizde de kırmızı tül falan örterler. gelinlik rengi beyaza döndükten sonra bu kuşakla eskiye bir gönderme yapılmaya gidilmiştir. bununla ilgili detaylı bir yazı da okumuştum ama yerini unuttum, kusura bakmayın.
hesabın var mı? giriş yap