• dusuk / yuksek butceli, tanidik / kiyida kosede kalmis, asmis / boktan bir dolu hollwood filminde kucuk rollerde* karsimiza cikan karakter oyuncusu. herkes bu adami bir sekilde tanir ama adini bilen pek yoktur nedense. en bilindik sekilde soyleyelim; point break'in angelo'su, lethal weapon'in joshua'si, the firm'un eddie lomax'i kendisi. 100 tane filmden sonra bile hala setten sete kosturuyor, helal olsun diyorum burdan kendisine.
  • psikopat olma yolunda ilerleyen jake busey'nin babasıdır.
  • izlediğim her filminde ya kasabanın kötü kalpli şerifi/polis şefi/belediye başkanı/encümeni/zabıtası/muhtarı şusu busu rolünde, ya da kötü sonuçlara yol açacak bilimsel projelerin finans desteğini sağlayan eski hamarigan ordusu neferi yeni mafya babası rolünde gördüğüm ve ron perlman'ınınki kadar orjinal çene yapısı olan aktör.tipinden midir nedir,rollerine cuk oturuyor.
  • bu adamın iyi rolde oldugu bir dizi vardı.avustralya'da geciyordu ama avustralya yapımıydı bilmiyorum.
    orada dedektif veya gazeteci rolunde idi ve dogru hatırlıyorsam konu sonra bangkok'a kayıyordu.
    orada hapisten bir kizi kurtariyordu.
  • aylardır al pacino mu yoksa robert de niro mu kurtlar vadisinde oynayacak diye sorular sorduktan sonra turkiyeye gele gele gary busey geldi. bilmiyorum belki başka oyuncularda vardır ama ben buseyden daha iyisini getirebileceklerini inanmıyorum. kendisi genelde 2. sınıf aksiyon filmlerinin kötü adamıdır, kötü olmadığı zamanda aslında iyi niyetli olan ama her şeyi eline yüzüne bulaştırıp kahramanımızın önünü tıkayan bir karakter olarak görürüz onu. av 2 filminde de oynamıştı galiba.
  • vakti zamanında geçirdiği büyük motosiklet kazası sonrası amerikan televizyonlarında ölüm haberi flaş haber olarak verilmiştir bu zat-ı muhteremin. evet kendisi gerçekten ölmüştür. hastanedeki uzun uğraşlar sonucu yeniden hayata döndürülmüş, ağzı-gözü-kafası yeniden yapılmıştır. ve belki de ondan sonra sıyırmıştır kafayı. kendisini sık sık tanrı ile sohbet ederken görmek mümkündür. hayatındaki pek çok şeyi bir işaret olarak görür. bazen etrafında kötü ruhların gezdiğini düşünerek kaçar oradan. bazen de ortamın spiritüel enerjisi onu mest eder. çocuk gibi bir adamdır bu. küser, bağırır durduk yere, yürürken kafayı vurur duvara, ilgi ister, araba tutar kusar. amerika'da çok ünlüdür. öyle ki adam yanınızdayken 50 metre yürümek abartısız 1 saatinizi alabilir insan selinden. ama bütün bu deliliğine, inatçılığına, çocukluğuna rağmen "action" dendiği an o kazada ölen adam geçer kamera karşısına. "cut" ile yeniden keser kendini, ölür ve yeniden doğar o küçük çocuk.
    http://img212.imageshack.us/…2/2511/cicogaryih5.jpg
  • benim için değeri bilinmeyen aksiyon filmlerinin vazgeçilmez oyuncularından biridir, arkadaş kurtlar vadisinde de oynasa, film gidilip görülecektir, ne yapalım.
  • grand theft auto vice city'de phil cassidy isimli kaçık vietnam gazisini seslendirmiştir.
  • inanilmaz derecede nick nolte'yi hatirlatan, genellikle boktan action filmlerinde oynamis, tom wilsonin, biff's question song'da en büyük "jerk" olarak tanimladigi karakter.
  • 1988 yilinda cevrilen ve bizim de trt 2 kanaliyla asina oldugumuz "a dangerous life" isimli mini dizinin(yanlis animsamiyorsam dort bolumdu) basrol oyuncusudur. dizi, filipinler'in diktator baskani ferdinand markos'un hayatindan onemli bir kesiti gozler onune serer. sonrasinda da imelda markos'un binlerce ciftlik ayakkabi koleksiyonuyla tanistirir bizi. dizi de, canlandirdigi karakter de gayet guzeldir.
hesabın var mı? giriş yap