• global game awards'ta kicinizi da yirtsaniz best game award odulunu alamadiginiz oyun. piyasayi silip supuren oyunlariniz da olsa o odul sega'ya, konami'ye falan gidiyor surekli. en azindan android surumunde boyle.
  • android için de mevcuttur. ayrıca gamedex'e booth babe götürmek ünlü/robot vs götürmekten daha çok işe yarıyor. tebrik ettim bu gerçeği yüzümüze vurdukları için.
  • gözlerden kaçmış, 150 liralık playstation oyunları kadar bağımlılık yaratan bir tycoon oyunu. başladığınız andan itibaren 2 gününüzü unutun. işerken bir elinizle pipinizi tutarken bir elinizle oyun tutturmaya çalışacaksınız. o kadar.
  • öncelikle şunu belirteyim, telefonda oynadığım en iyi oyun. ancak bazı mallıkları var keşke düzeltseler:

    * 20 milyon satmış, tam eleştirmen puanı almış nice oyunlar yaptım hala bir adet grand prize alamadım.

    * kendi konsolunu yapmak tam bir işkence. hardware engineer bulmak için anam ağladı. meslek değiştirme kartları ile yapılıyor. bunun daha farklı bir yolu olmalıydı bence.

    * ürettiğim kendi konsolum 15 milyon civarı satmışken aynı konsola yaptığım oyun 20 milyon sattı. tamam bazı kişiler 2-3 kopya almış olabilir ama bu kadar fark olmamalı.

    * 20. yılın sonunda hadi bakalım oyun bitti dedi. neymiş high-score kaydetmiyormuş istersem devam edebilirmişim. olm niye böyle saçma bi sınır koydunuz ki anlamadım. yeni konsol çıkarmaya devam et sen, sanane kaç yıl olduğundan.

    neyse efendim. bir kaç tüyo vereyim.

    * her yeni çıkan konsola atlamayın ana makineleri bekleyin.

    * elemanları geliştirmeyi unutmayın.

    * paraya kavuşunca hollywood agent yollayın ve 2 adet hackee olacak onları işe alın. siz ne kadar train yaparsanız yapın hacker seviyesine çıkması imkansız. bu iki hacker dışında 4 tane kaliteli eleman bulun aynı şekilde.

    * sequel yapmayı unutmayın. onlar daha çok satıyor.

    * oyun türü ile tema uyuşursa daha iyi oyunlar çıkıyor. mesela action rpg+fantasy.

    * oyunun senaryosunu, grafiğini ve sesleri aynı kişilere emanet etmeyin. iki ayrı grubunuz olsun. çünkü peşpeşe oyun yaptırınca yine mi ben diyor ve başarısı azalıyor.

    * bol reklam yapın. fan sayısı oyun satışlarını doğrudan etkiler.

    * oyun yapımı sırasında cebinizde para olsun. çünkü bazen boost yapayım mı diye soruyorlar para gerekiyor.

    * bir oyun satışa başladığında diğerini yapmaya başlayın. hiç boş durmazsanız daha yararlı olur maddi açıdan.

    şu an şöyle bir stüdyom var: nakit para 100 milyon, yaptığım her oyun 20 milyon üzeri satıyor ve tam puan alıyor, kendi konsolum 15 milyon ünite ile pazar lideri ve hiç grand prize'ım yok. fuck.
  • iphone/ipod touch ailesi icin yapilmis belki de en bagimlilik yapan oyun.
    (bkz: addiction)
  • bağımlılık yapma derecesi en az cm/fm serileri kadar yüksek olan süper zevkli ios oyunu. ios oyunları içinde oynadığım oyunların açık ara en zevklisi. oyunda, kurmuş olduğunuz oyun stüdyosunu iki eleman ve yarım milyon ile başlayıp piyasanın en büyüklerinden biri haline getirmeye çalışıyorsunuz. şirket büyüdükçe daha büyük bir ofise taşınmanız gerekiyor. daha fazla kişiyi işe alıp daha iyi bir ekip kurarak en tepeye oynamanız için bir yerden sonra bunu yapmak zorunda kalıyorsunuz. seneler ilerledikçe nintendo, sega, sony gibi büyük firmalar yeni oyun konsolları piyasaya sürüyorlar. bu konsollar için oyun geliştirmek istediğinizde lisans anlaşması yapmanız gerekiyor. playstation, nintendo wii, xbox gibi konsollar için gayet uçuk lisans bedelleri istenebiliyor. anlaşamadığınızda benim sadık yarim pc dir diyerek kendinizi avutabilirsiniz zira en düşük maliyetli platform pc. piyasada saygı duyulacak bir konuma geldiğinizde bir hardware engineer a sahip olmak şartıyla kendi markanızla bir oyun konsolu bile üretebiliyorsunuz. ayrıca oyunun oynama süresi oldukça uzun ve istediğiniz anda oyunu save etme gibi müthiş fantastik bir özelliği de var.
  • küçükken deliler gibi oynadığım, herkese tavsiye ettiğim oyun. steam'e de gelmiş. mangalısını da alacağım.
  • gercekle uzaktan yakinda alakasi olmasa da birkac saat cok eglenceli zaman gecirmeye yarayan oyun sirketi yonetimi oyunu.

    ama bir yerden sonra asiri kolay, amacsiz ve surprizsiz hale geliyor. orda biraktim.
  • yıllar yıllar sonra app store'da görmem sonucu tekrar indirdiğim ve eskiden aldığım hazzı yine aldığım oyun. fazla bağımlılık yapıyor.
hesabın var mı? giriş yap