• gözün üzerinde iplik parçaları ya da acayip şekilli bişiler varmış gibi görünür ya bazen; hatta bunlar aşağı doğru akarlar bazen, sağa sola hareket ederler gözün dönüşüne göre; hani ışığı geçirecek kadar saydam ama kendilerini belli edecek kadar mattırlar, hah işte onlara "floater" denir ingilizcemizde.
    (bkz: anneye anlatır gibi entry girmek)
  • hic bir zaman oldugu yerde durmaz bir de bu cibiliyetsizler. surekli bir uctan diger uca dogru kayar.
    bu fenomen (fenomen tabi ya, ne sandin) family guy'da pek ho$ anlatilmakta: hhttp://www.youtube.com/watch?v=j9rzpd6l-zs
  • teknik olarak, "vitröz parçacıklar" olarak isimlendirilebilirler. daha da teknik isimleriyse, muscae volitantes olarak bilinir. bu, latincede "uçan sinekler" anlamına gelir.
  • sinir bozucu hastalık türkiye'de tedavisi hakkında bilgi sahibi olan yazarlar mesaj atarsa sevinirim.

    genç yaşta karşılaşınca moral bozucu oluyor.
  • açık havada parlak gökyüzüne dikkatle bakıldığında bu hücrelerin şeffafa yakın, renksiz ya da su renginde silüetleri görülebilir. dna sarmalına benzerler, gözün odak noktası değiştirildiğinde sanki odakla birlikte yer değiştirir ya da odağın değişmesi ile birlikte kaybolup yeni odak noktasında başka yeni bir hücre silüeti şeklinde belirir. bu hücrelerin gözün hangi tabakasına ait olduğunu bilemiyorum ama hücre gibi mikroskopik bir şeyin göründüğünden neredeyse emin olabiliyorum. o kadar çeşitli ve hücrevari bir görüntü sunuyor göz sahibine. genellikle çok uzakta değil, 3-4 metre kadar uzak ufukta belirir bu hücre görüntüleri. merceğin odak noktasına yakın bir şeyin mercekten uzaklaştıkça aşırı büyük bir görüntü sunması ile de açıklanabilir bu hücrelerin bu derece görülebilir büyüklükte karşımızda belirmesi. oran orantı, üçgenlerin benzerlikleri gibi matemeatiksel ifadesi de mümkündür pek tabi.
  • özellikle parlak ışıkta daha belirgin olan gözünüzün önünde beliren şekillerin ingilizcedeki adı.kimilerinde halka şeklinde kimilerinde ise çizgi şeklinde beliriyormuş.çok tehlikeli olmadığı söyleniyor bazen katarakt ameliyatından sonra da oluşabiliyormuş.50-75 arası kişilerde daha sık görülüyormuş.
  • beyin bunlari gormezden gelmeyi ogrenebiliyor. operasyon vs gerek yok bosuna.
  • waldeck'in trip-hop kullanım kılavuzunu yazdığı şarkısı.

    benim bu gizli işler çeviriyormuş gibi yaparken dinlenecek şarkılara bağımlılığımın sebebi nedir ki acaba?
  • finansta; faiz orani veya benzeri bir parametresi, belirli bir endekse gore float eden; degi$ken deger veya urune verilen isim. ornek olarak; uzun vadeli swaplarda taraflardan biri fix odeme yaparken, digerinin yaptigi odemeler libora endekslenir yani float eder. keza; "degi$ken faizli mortgage"lara da kabaca floater denebilir.
hesabın var mı? giriş yap