• ulan şöyle bir insan nasıl kötü olabilir diyerekten reddettiğim durum.
  • arkadaş beyin fakirlerinden örnek verebilmek için böyle bir entry girmiş(!)
  • bu kadar bozulmuş bir ülkede muhtemel ve olağandır.

    (bkz: sobalı evde büyümüş çocuk/#27140002)
    (bkz: taş duvarlı sobalı evlerin çocukları/#31203708)
  • kotulukleri zenginlerin kotuluklerine gore cok daha telafi edilebilirdir fakir insanlarin. fakat dogru baslik sudur:

    (bkz: insanların kötü olması)
  • doğrudur diyerek arttırıyorum.
    mesela televizyonda hep kötü haberler de fakir olanlar tarafından yapılmıştır. soma olsun, asansör kazası olsun..
    fakirler olmasa hep magazin izlesek. belgesel izlesek.
  • milli gelirden yeteri kadar pay alamayan insanların bir şekilde bu paylarını alma çabasını 'kötü insanlık' olarak nitelemek gereksiz. bu ülkede esas sorun fakir insanlar değil, zenginlerdir. yeşil kart sahibi hırtolar, 15'lik kızlara asılan pezevenkler, sırtını devlete dayayıp türk milletin amına koymaya çalışanlar, görgüsüzler, hırsızlar, kokocular, kendini genç erkeklere becertmeye çalışan ihtiyar erkekler zenginlerden çıkar. hem sonuçta çok fakir ve çok zenginin ahlağı yoktur.
  • fakülte'de öğrenci evindeyken ev arkadaşımın kira, aidat, fatura ödemelerini geciktirmesine sinir olurdum. bir gün lafı açıldı babama bahsettim "sen yokluk mu gördün ne bilirsin parasızlığı" demişti bana. fakir bir arkadaş değildi ama ben yine de dersimi almıştım.

    şimdi ben de aynı şeyi düşünüyorum. burada atıp tutanlar fakirlik gördüler mi çok merak ediyorum..

    yazılan bütün kötü yanlar yine fakir olmanın sonuçlarıdır. birkaç nesil öncesinden varlıklı olsalardı iyi bir eğitimle ve dünya görüşüyle donanımlı olurlardı. adam kendilerini geliştirmiyorlar demiş. kendini geliştirmek öncelikle kendinin ve çocuklarının karnını doyurmak kaygılarından kurtulduktan sonra başlar. geçim derdi yaşayan adamın önceliği gündemi takip etmek, eve internet bağlatmak, günlük gazete abonesi olmak olamaz. hiç tahmin etmeyeceğin konularda tasarruf ihtiyacı duyabilirler. aklınca gelip burada fakir kınıyor paşam. bir fakire hatırı sayılır bir yardım yapmışlığı mı var burada fakir beğenmeyen göbekli, bilgisayar başında kokuşmuş halde entry giren lüzumsuz arkadaşların?!
  • fakirlerin hepsinin iyi insanlar olduğunu sanmak veya hiç de iyi insanlar olmadığını sanmak aynı şeylerdir. dolayısıyla bunu düşünen hepsinin iyi olduğunu düşünenlere çemkirmemelidir.

    fakirlerin hepsi iyi değildir hakeza zenginlerin hepsi de kötü değildir.
hesabın var mı? giriş yap