• akp genel başkanı recep tayyip erdoğan'ın bir üniversite açılışında "türkiye'nin nasıl oluyor da dünyanın en büyük 500 üniversite arasında esamesi okunmuyor?" diye çıkıştığı tepkidir.

    sanki bilimsel eğitimin içini boşaltmak için 16 yıldır kendisi yırtınmıyormuş gibi, üniversiteleri cumhurbaşkanlığı makale ofisi haline kendi getirmemiş gibi, eğitimliyi aşağılamakta en önde gidip herkesi yurtdışına kaçırmamış gibi sorgulamış bir de.
  • bunu akademisyenlere sorsana delikanli.
  • reis muhalefeti de kimselere bırakma niyetinde değil.
  • parası neyse veririz ilk 100e 3-5 tane sokarız. ıtibar için neticede.

    (bkz: itibardan tasarruf olmaz)

    kendi atadığı rektörlere ve kendi planladığı eğitim öğretim sistemine sitem eden bir başkan isyanı.
  • bunu atadığı kadrolara sorması gerektiği tepkidir.
  • sadece yasina gore siralara dizilmis onlarca cocuga ayni anda ayni seyi ogretmeye calismaya calisan sacmaliklar butununun devaminda karsimiza cikan gercekler. bu sacmaliga ragmen bir seyleri ogrenmeye ve ogrenilen seylerle de boylesine bir kazanim beklemek daha da sacma.

    hepimiz biliyoruz ki okullarimiz ozguvenli,merakli cocuklar mezun etmeye calismiyor. sinavlarda hizli soru cozebilen, yerli ve milli degerlere bagli, yeri geldiginde bu degerleri sorgulamadan gozu pahasina koruyacak,sunni musluman bireyler yetistirmeye calisiyor. bu yetistirme islemini de, es dost akraba kavramlariyla ici bosaltilmis, neredeyse her mahalleye acilan universitelerle de finalize ediyor/etmeye calisiyor.

    hal boyle olunca da esamenin okunmamasi da normal

    cunku bilim dunyasi "zarfa degil mazrufa bakar"
  • edit 2: ben timeshigher 2018 e göre konuşmuştum. bazı uyarılar aldıktan sonra incelediğimde 2019 sıralamalarının geldiğini gördüm. durum gerçekten vahim. isteyenler içinlink

    üniversitelere para mı veriyorsunuz da araştırma yapılsın? o ilk 100 deki üniversitelerin bütçelerine bakın, bir de bizim en iyi üniversitelerimizdeki bütçelere bakın. bağışlar da olmasa okula gelen parayla araştırma flan dönemez.

    önce milleti inşaata para yatırmaya teşvik edeceğinize üniversite bağışı yapanlara flan vergi indirimi yapın, oradan üniversiteler beslensin biraz. bir şekilde üniversite bütçelerinin arttırılması gerekiyor. sonra uzun vadede ilk 500 de gelir ilk 250 de.

    ayrıca benim bildiğim 300 350 bandında koç sabancı, 350 400 bandında boğaziçi odtü gibi güzide okullarımız mevcut.

    edit: imla
  • 16 yıldır iktidarda olması ile yetinemeyip, ülkedeki ihtiyacın farkına varmış ve muhalefet görevini de üstlenmiş reis*
  • guzel tepki
  • reis doğru noktaya parmak basmış. sebebi ise tabi ki yeteri kadar imam hatip açmamış olmamızdır. her mahalleye birer imam hatip açıldığı gün recep tayyip erdoğan üniversitesi bile ilk 500'e rahat rahat girer, hiç merak buyurmayınız efenim.
hesabın var mı? giriş yap