9 entry daha
  • cogu elestirmenin "2019'un en iyi filmleri" listesine soktugu icin seyrettigim filmlerden biri oldu. yukaridaki yorumlardan da tahmin edebileceginiz gibi elestirmenlerin sevip seyircilerin nefret ettigi bir eser. film, kisaca bir eroinman ile ask yasayan sanat ogrencisi bir kizi anlatiyor. yonetmenin bizzat kendi hayatindan esinledigi bir hikayeymis.

    buraya kadar olan bilgiler ve fragmandan goreceginiz bolca replik, bu filmin nesini bunca sikici yapti diye dusundurtebilir. (sahsen ben o merakla izledim) joanna hogg kasitli olarak monoton (kamera cekimleri bile sabit), daginik ve duygusal cikislarin olmadigi bir film cekmeye calismis. kurgusu da filmi seyretmeyi zorlastiran etkenlerden biri.

    fakat bununla birlikte hikaye dramatik. filmde ayrilik, olum, hayal kirikliklari hatta bomba var. buna ragmen izlerken uykunuz geliyor. elbette sinema tarihi trajik olaylarin duragan olarak anlatildigi filmlerle dolu. ama bu filmde digerlerinden farkli olarak bolca replik var. yani karakterler dilini yutmus gibi on dakikada bir kelime soylemiyor, aksine virvir konusuyorlar. olan biten her sey de son derece acik ve anlasilir. ve her sey kronolojik olarak ilerliyor. ayrica bolca muzik kullanimi da var. yine de film cok sikici. iste bu filmin sirri budur.
11 entry daha
hesabın var mı? giriş yap