4 entry daha
  • yeni hobim.

    yaklaşık 1 ay kadar önce akvaryumumu ilk kurduğumuzda mutluluktan uyuyamamıştım (bkz: #97883339) ki o zamanlar bir dal ve bir kaç yosundan ibaretti.

    1 ay içerisinde bir kaç upgrade ile birlikte aldığı yol inanılmaz hızlı diyebilirim. şimdiden bitkiler canlandı ve büyümeye başladılar. gerçi hala aydınlatmam yeterli gelmiyor. ben uzaktan aydınlatmayı kontrol etmek ve belirli saatler arasında aydınlatmasını sağlamak için philips hue kullanayım dedim ama istediğim performansı alamadım maalesef. daha güçlü bir aydınlatma gerektiği için bir sonraki upgrade im belli. güzel bir aydınlatma olduğunda bitkilerin parlaklıkları da artacaktır.

    henüz öğrenme/anlama aşamasında olduğum için karbondioksit işine hiç bulaşmadım. işin içine karbondioksit girdiğinde hem iç stabiliteyi sağlamak zorlaşıyor hem de bitkilerin büyüme hızları arttığı için kontrolü sağlamak zorlaşıyor. bir süre olayı anladıktan sonra tabi o işlere de gireceğim. bitkilerin fotosentez yapışını görmeden bu işi yapıyorum denemez değil mi *

    bu arada 1 haftadır karideslerim de var. bu minnoş yaratıklar ilk günler biraz korktular ve genelde saklandılar. hatta bu durumdan aşırı endişelenmiştim ve acaba ölürler mi diye sürekli saklandıkları yerden bulmaya çalışıyordum ama hiç göremiyordum bir kaç tanesi hariç. geçen haftasonu yeni aldığım katmanlı filtreyi kurduktan ve su kalitesini arttıracak bazı malzemeler ekledikten sonra son 2-3 gündür bıdır bıdır dolanmaya başladılar. hatta dün parmağımı suya sokunca gelip parmağıma tutunmaya başladılar remsen mutluluktan çaldırdım.

    ben çok sevdim bu işi çoooookkkk

    kayıtlara geçmesi açısından buyrunuz day 27 ve hatta patmağa tırmanan minnoş da şurada dursun.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap