6 entry daha
  • "...temmuz sıcağının doğayı kavurduğu bir günde çukurova da toprak çatlarken yitirdik adnan yücel’i . binlerce yürek titredi. ‘’ bir deprem çağının birdenbiresinde ‘’ göçüp giderken birdenbire dağ gibi mısraları kaldı acılı yüreklere.
    şair, yazar, araştırmacı ve öğretmendi.
    kah cudinin gözleriyle cizre ye bakar kah bir kavalın inceliğinde bir çiçeği okşardı. . soframda kaval sesinde peyniri zeytini ve biberi okşamıştı. dünyaya biraz da mor bakmıştık onun gözlerinden. yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek te koca bir tarihe tanıklık etmişti. torağın ilk kez nasıl çitlerle çevrildiğini topraklıların tanrılaşırken topraksızların nasıl köleleştiğini öğrenmiştik mısralarında. sonra umudu kaybetmemeyi öğreterek hepimize yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek dedirtmişti. ateşin ve güneşin çocuklarında bin yılın ağıtını yaktı. ademden öncede akan o iki nehrin köpüklerine bindirip okuyucuyu koca bir tarihe tanıklık ettirdi. munzur’un sesini dinletti. laç deresinin leş deresine dönüşmesinin hüznüyle sızlattı yüreklerimizi.sonra……… sonrası ise mısri kızdı. tereler taşkını yolar yorgunu.........."

    naki erdoğan(2006)-ki kendisinin bu kadar güzel betimlemeler yapabildiğini bilmezdim.ellerine sağlık olsun.tum sukelalar kendisine-
74 entry daha
hesabın var mı? giriş yap