• haziran 1941'de doğmuş amerika'nın ünlü mü ünlü spor spikeri. brooklynlidir kendisi. uzun yıllar basketbol spikerliği yapmış ve bir çok ünlü lafın da spor spikerliği lugatına yerleşmesinde pay sahibi olmuştur. nba maçlarındaki "yes", "for three" gibi gayet aşina olduğumuz repliklerin sahibi, daha doğrusu ilk kullanıcısıdır. he bir de "he is on fire" var o da meşhur cümlelerden biri.
    nba maçlarındaki sunumlarının haricinde amerikan futbolu maçlarının anlatımlarıyla da meşhur bir abimizdir.
    1997'de bir seks skandalından dolayı adı lekelenmiş bir efsane olarak anılmaya başlanmıştır. dava tutanaklarına göre seks partnerinin bir çok defa sırtını ısırmış ve sonrasında oral sekse zorlamıştır. bu olay sonrası işine son verilse de üzerinden fazla bir zaman geçmeden tekrar mikrofon başına geçirilmiştir.

    bir floydian olarak abiyle alakamız ise, roger waters'in perfect sense part 2 adlı eserinde bir denizaltının petrol platformuna saldırısını naklettiği bölümden kaynaklanmaktadır. şöyle diyor üstad:

    .....
    and here come the players!
    as i speak to you now, the captain has his cross hairs zeroed in on the oil rig. it looks to me like he's going to attack! by the way, did you know that a submarine captain earns 200,000 dollars a year?
    emery :that's less tax marv
    marv albert: yeah uh, less tax. thank you, emery.
    emery: you're welcome.
    marv albert: now back to the game - he fires one! yes! there goes two! both fish are running... the rig is going into a prevent-defense! will they make it? i don't think so!
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap