39 entry daha
  • ortaklarindan, beraber muzigi kurduklari insanlardan birini daha kaybeden turkiyenin atlantigin otesinde, atlantic records un efsanevi golgesinde varolan mükemmel sahsiyet.. allah uzun ömürler versin daha yapacak cok sey, sunacak bir suru insani var..
    atlantik records un yaninda nuyork kozmoz futbol takimini da kurmustur.. zamaninda feci neseli olan bu takimda dünyanin gelmis gecmis en büyük yildizlari boy vermistir.. pele, bekenbauer, yohan kuruf ve kaleci yasin..

    led zeppelin i ilk duydugunda "aman tanrim kulaklarima inanamiyorum" deyip hemen bos mukaveleye imza attirtmistir.. gelmis gecmis en büyük rock gruplarindan biri olan led zeppelin de ahmet ertegun un eseridir yani.. bunlar bir sey mi kendi basinda takilan "neil young" in yok olup gicedegini dusunmus crosbi, stills and nash e giderek "sizle takilsin bu da cok yeteneklidir" demis ve 68 ruhunu bir ucundan tutmustur.. ayrica rolling stones amerikaya ahmet ertegun ile acilmistir.. yazarken bile ellerim kamasior acikcasi..

    rahmetli coltrane de ahmet ertegunun kisa süreli calisma arkadasi olmustur..

    o kadar büyük bir insandir ki ahmet ertegun 1987 yilinda rock music hall of fame de 3-4 kisi varken, dahil olmustur.. amerikada rock, soul denince akla gelen isimlerin basindadir.. devamli kaliteli muzik yapmaya calismis, fos cikarttigi cok az isme sahip olmustur..

    ha bir de "soccer hall of fame" dedir. amerikan futbol ligine yaptigi katkilardan dolayi. velhasil bugun ahmet ertegun turkiyenin suphesiz yurt disindaki en basarili isimlerinden biridir..
163 entry daha
hesabın var mı? giriş yap