35 entry daha
  • madalyonun öbür yüzünü çevircek olursaaak... tontiş dorothy'miz judy garland, göbeği düz görünsün diye acı veren bir korse, yaşı küçük görünsün diye göğüslerinde bant ile 6 ay süren çekimler boyunca, ağır şartlarla kontratı altında olduğu mgm tarafından kilo vermesi için diyet hapları ve sıkı bir diyet programı, daha fazla mesai yapabilmesi için enerji hapları, uykusuz kalmaması için uyku hapları ile desteklenmiştir. bu durumun sonucunda judy garland hapçı olup çıkar. haplara bağımlı metabolizması daha 49 yaşında çökecektir. ama burada suçu sadece mgm'e değil, judy'nin annesine atmak gerekir, çünkü kendi beceremediklerini kızı becersin diye judy'nin üzerine çok fazla düşmüştür. yıllar sonra judy garland annesi için şöyle der: batının gerçek kötü cadısı oydu.

    dahası da var: batının kötü cadısını oynayan aktris, dumanların arasında yok olma sahnelerinden birinde, o malum düzeneği çalıştıranların zamanlama hatası sonucunda, yüzünde gözünde 2. ve 3. dereceden yanıklar alır.

    teneke adamı oynayan aktör, alüminyum tozuna alerjisi olduğundan hastanelik olur (yukarda bahsedildiği gibi ölmez). mgm'den ne bir tazminat, ne bir hal hatır sorma, zart diye projeden kovulur. yeni bir oyuncu aranır ve bulunur. ancak önceki oyuncuyla neden yolların ayrıldığı konusunda hiçbir açıklama yapmaz mgm. her türlü puştluğu sergiler.
96 entry daha
hesabın var mı? giriş yap