5 entry daha
  • modern zaman gangsteri'nin hakkında faydalı bilgiler verdiği bir suç ailesi. ben de bildiğim kadarıyla ailenin bu yüzyıldaki durumunu anlatayım. steven crea 2001 yılında yapılan bir operasyonda tutuklandı. 2012 yılına dek hapis cezası ve şartlı tahliye aldı. ailenin başına paul vario'nun ekibinden louis daidone geçti. fakat daidone 2003 yılında tutuklandı ve müebbet yedi. daidone gilmore ve facciolo cinayetlerinin faili olarak tutuklandı. bu konuda sabık patron al d'arco yetkililere ispiyonda bulunmuştu. daidone sonrasında ailenin başına the bronz menşeli üç capo geçti. bunlar aniello migliore, matthew madonna ve joseph dinapoli idi.
    matthew madonna 1935 doğumlu the bronx menşeli bir gangsterdi. efsanevi uyuşturucu baronu leroy barnes'in tedarikçisi iken tutuklandi. hapiste iken sıkı durmus ve kimseyi ispiyonlamamisti. 1995'te tahliye olduktan sonra önce made guy sonra capo olmuştu.
    aniello migliore 1933 doğumlu bir gangsterdi. daha önceden corallo'nun şoförlüğünü yapmıştı. çöp geri dönüşümü işinden büyük servet yapmıştı. 1986'da corallo'nun yerine aday gösterdiği isimlerden birisi idi fakat o sırada hapiste olduğu için ailenin başına geçemedi. hapisten çıkınca kısa süreliğine consiglieri oldu. daha sonra malum suikast girişimine maruz kaldı.
    joseph dinapoli de the bronx menşeli idi. iki kardeşi genovese ailesinde idi. kardeşleri ile bazı inşaat yolsuzlukları yapmis bu nedenle hapiste girmişti.
    2012 yılına kadar bu panel aileyi yönetti. bu bu dönemde madonna ve dinapoli bronx'taki bir soruşturmada ve new jersey merkezli bir bahis operasyonu nedeni ile suçladılar. 2012 yılında crea'nin şartlı tahliyesi bitince yönetim yeniden şekillendi. madonna acting boss, crea underboss, dinapoli consiglieri oldu. migliore ise suc dünyasından çekildi ( bu sene 84 yaşında vefat etti ). bu dönemde aile jersey'deki kumar operasyonu nedeni ile oradaki ekibin yarısını kaybetmişti.
    31 mayis 2017 günü lucchese ailesine büyük bir operasyon yapıldı. madonna, crea, dinapoli, capolar crea jr, castelle ( amuso'nun ekibinin caposu), truscello, truscello'nun ekibinin acting caposu tindaro curso, çok sayıda made guy ve iş birlikci tutuklandı.
    madonna ve crea michael meldish adlı eski bir lucchese gangsterinin ölüm emrini vermekle suçlandı.
    meldish east harlem purple gang isimli eski bir çetenin liderlerindi. bu çete yetmişli ve seksenli yıllarda eroin kaçakçılığı yapıyordu. beş aile için tetikçilik yapıyordu. ayrıca lucchese, bonanno ve genovese aileleri icin bir adam seçme kaynağıydı. bu çetenin çok sayıda üyesi bu üç ailede made oldu. meldish çetesi coktukten sonra bile lucchese ailesi için çalışmaya devam etmişti. ancak bu amca bonanno ailesinin patronunun eski sevgilisine yürüyünce işler kötüye gitti. bonanno ailesinden bir gangster melsish'i darp etti. meldish intikam almak için aileye sormadan bir saldırıda bulundu. terence caldwell isimli siyahi bir tetikçi tuttu. enzo stagno isimli bir bonanno üyesine silahlı saldırı organize etti. stagno yaralı kurtuldu. lucchese yönetimi izinleri olmadan bir mafya üyesine saldırdığı için melsish'in kalemini kırdı. meldish arabasında iken vurularak öldürüldü. cinayetin tetikçileri yakalandı. bu iki tetikçiden birisi stagno'ya düzenlenen saldırıda tetiği çeken terence caldwell. caldwell meldish cinayetinde de tetiği ceken isimdi. diğer tetikci ailenin üyelerinden christopher londonio'ydu. polis bu iki adamı yakaladı. polis madonna ve crea'yi suçlarken aile içinden gelen bazı muhbirlerin ifadelerini kullanmisti.
    crea ayrıca kendisine saygısızlık eden bir bonanno iş birlikci ile 2001 yılında muhbirlik yapan bir iş birlikcinin öldürülme girişimlerinin de emrini vermekle ve bir hastane inşaatında yolsuzluk yapmakla suçlandı.
    diğer gangsterlerin bazilari bu suçlara iştirak etmekle, bazıları ise sigara kacakciligi, kumar, uyuşturucu kaçakçılığı gibi suçlar nedeni ile tutuklandı. bunun sonucunda yönetim tekrar değişti.
    son 10 yılda amuso'nun destekçilerinin çoğu hapisten cikti. bu son operasyon brooklyn hizibine iktidara tekrar el koyma imkanı verdi. gecen sene itirafci olan joseph penisi isimli brooklyn ekibinden bir gangsterin anlattıklarına göre. bu brooklyn kokenli gangsterler ailenin cezaevindeki resmi patronu amuso'dan yönetimi değiştirmesini istedi. the bronx kökenli gangsterler direnecek olursa bunların bir kismini vurmayi tasarladılar. ancak the bronx'taki hizip savaşmadan yonetimdeki yerlerini bıraktı. ailenin başına acting boss olarak michael desantis geçti. underboss patty dellarusso, consiglieri ise the bronx'tan andrew desimone oldu.
    mike desantis brooklyn asıllı bir gangsterdi. amuso döneminde chiodo'nun ekibinde idi sonny morrisey cinayetinin tetikçileriden birisi idi. al d'arco'ya düzenlenmek istenilen suikast girişimi esnasında d'arco'nun belinde silah olduğunu gördüğü gangster desantis idi. desantis doksanların başında cezaevine girdi ve uzun süre yattı. 2010 yılında tahliye olunca carmine avellino idaresindeki long island ekibine girmişti.
    patty dellarusso, vario'nun canarsie ekibinden idi. bu adam da brooklyn hizibindendi. ailenin havaalanı sendikasindaki adamıydi. doksanların başında gilmore cinayetine karıştı. daha sonra east harlem ekibine çekildi. bir süre hapis yattı. itirafci pennisi'ye göre hapisten çıktıktan sonra long island ekiplerinin birisinde görev yapıyordu(muhtemelen eski ekibi olan canarsie crew)
    andrew desimone, lucchese gangsteri sal desimone'nin oğlu idi. the bronx kokenli bir gangsterdi. brooklyn hizbi iktidarı ele almak kararı verdiği sırada olası bir direnişte the bronx hizbinin bazı üyelerini vurma kararı almıştı bu isimlerden birisi desimone idi.
    ailenin son dönemdeki durumuna bakacak olursak resmi patron amuso müebbet hapis cezası ile hapiste. aile yedi ekipten oluşuyor. new jersey'deki de bir ekip, manhattan'da prince street crew isimli bir ekip, bronx, yonkers ve east harlem'de toplam üç ekip, long island'da iki ekip (birisi goodfellas filminde izlediğimiz canarsie ekibi), brooklyn-staten island'da faaliyet gösteren bir ekip mevcut.
    brooklyn ekibinin caposu castelle sigara kacakciligi suçlamasıyla hapiste. jersey ekibinin caposu ralph perna oğulları ve bazı adamları ile 2007'den beri hapiste. canarsie ekibinin lideri danny cutaia geçen yıl doğal nedenlerle öldü. prince street ekibinin caposu truscello 2017'deki büyük operasyon da tutuklandı ve dava esnasında vefat etti. yonkers crew'inin lideri crea jr ayni operasyonda tutuklandı ve ceza aldi.madonna ve crea senior'un mahkemesi görüldü . ikisi de suclu bulundu ve ağır bir ceza almaları olası. bütün bu ölümler ve tutuklanmalar
    nedeni ile lucchese ailesi tekrar bir bunalıma girdi.
hesabın var mı? giriş yap