5 entry daha
  • kabul edilmese de kişinin onayına sunulmadan kendini içerisinde bulacağı dev bir okyanus dataism

    -insanların kullandığı her türlü teknolojik icat içerisindeki veriler bir havuzda toplanır.bu havuz kısaca data.verilerinizi aletinizin içinden silseniz de datadan asla kaybolmaz.sonsuz bir çöplük ya da altın madenidir data.ulaşmak isteyeceğiniz kişiye ait tüm bilgiler orada.

    örneğin;bugün,parmağının ucuyla dokunduğun ve ekran kilidini açtığın telefonundaki parmak izi verin çoktan data havuzunda yerini aldı bile.ona ulaşmak isteyen artık ulaşabilir ve senin bilgilerini ele geçirebilir.
    bu örnek öyle uç noktalara kadar dayanıyor ki sistem bir veri havuzuyla ilerliyor ve veri havuzu dataya dökülüyor.eğer birileri dataya sızarsa sistem çökebilir ya da ele geçirilebilir.

    dataizmin bir diğer uç noktası şu ki bunu elon musk an itibari ile gerçekleştirmeye uğraşıyor;nöronları makinelere hibritlemek ve makinelerin düşünebilmesini sağlamak.çokta uzak değiliz bu teknoloji için.çünkü günümüzde kendi kendine öğrenen ve zekasını geliştiren makineler ve robotlar mevcut.demek istediğim şu ki data çok faydalı olmasının yanı sıra bir o kadar da tehlikeli.

    insanlar 3.dünya savaşını nükleer silahlarla yapacaklarına inanıyorlar fakat data'nın yanında nükleer tatlı bir kedi gibi kalır.sonuçta santral kontrolü de bu data havuzunun içerisinde bir yerlerde..
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap