7 entry daha
  • evimde bir tane google home mini ve 3 tane amazon alexa var. ayrıca tüm lambalar philips hue. yaklaşık bir senedir kullanıyorum ve amazon alexa almayı düşünenlere tek lafım var. ben ettim siz etmeyin. şimdiki aklım olsa parayı google home a yatırırdım.

    alexa geri zekalının önde gideni. hesapta artifical intelligence ama intelligence in kırıntısı yok.

    örnek vereyim.
    livingroom diye bir oda oluşturdunuz içine iki tane lamba koydunuz. teorik olarak living room ışıklarını kapat dediğiniz zaman ne olması lazım ışıkların kapanması ya da açılması lazım. alexa ne diyor. livingroomda çok cihaz var hangisini açayım kapatayım. lan siktir git diyorsun.

    tamam diyorsun kafası karışıyor geri zekalının routine oluşturayım, diyorsun ki 1 dediğimde ışıkları aç 2 dediğimde kapat. anlamadım bilmiyorum diye cevap veriyor yarısında. bu sefer diyorsun ki sesler kısa olduğu için uzatayım. action 1 diyorsun action 2 diyorsun. sana imdbden action filmlerini saymaya başlıyor. dur aq alakasız birşey olsun diyorsun zanzibar diyorsun her seferinde bir boku yanlış anlıyor.

    alexa ile kavga ederken google homedan yardım istiyorsun allahını seven daş getirsin diye. hey google turn on living room lights diyorsun. tee arka odadan affirmative deyip açıyor ışıkları gönlümün şahı.

    şu haliyle spotifydan müzik çalmak ve hava durumu için kullanıyorum. onda da hava durumunu google daha iyi veriyor. bir de timer set etmesi faydalı. işin garibi mesela diyorsun ki birşeyleri öğrendi artık durumdan haberdar verdiğim komutları alıyor. ertesi gün bir saçmalamaya başlıyor komple deliriyorsun.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap