6 entry daha
  • aldatma ya da ihanet etmekten daha çok dürüstlüğe işaret eden ilişki biçimi. ayrıca ilişkideki sahiplenmeci -dolayısıyla ataerkil- yapıyı reddeder.

    dürüstlüğe işaret ediyor çünkü ilişkide cinsel anlamda yalan-dolan, ıvırtı kıvırtı ortadan kalkıyor. bireyler yalan söyleme gereği duymuyor eğer yaşadıkları kapalı ilişkide üçüncü, dördüncü vs kişiler mevcutsa.

    diğer taraftan ahlaksız olmakla suçlanır, ama ahlakın da öğrenilen birşey olduğu hatta dayatılan birşey olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. bu dini, toplumsal vs. bir vakadır. aslında varolan seksist bir ahlak olduğundan yıkılmasında pek bir sakınca yoktur, kanımca.

    bir diğer nokta da varolan açık ilişki genellikle cinsel anlamda açık bir ilişkiye işaret eder. bence bu durum masturbasyon kadar masum sayılabilir. tabi bu açık ilişkide sevgilinizi kaybetmeniz ihtimali de vardır. aynı şekilde sizin de bir başkasına aşık olma ihtimaliniz olduğu gibi. sonuç olarak her zaman daha çok sevebileceğimiz insanlarla tanışabiliriz, sevgilimiz d eaynı şekilde. onları belli bir tutsaklığa mahkum etmek hiç de doğru görünmüyor... ama türkiye'de kadınların bir açık ilişki içinde yaşaması anında damgalanmasına sorun olacaktır. sanırım problem de burada.
507 entry daha
hesabın var mı? giriş yap