25 entry daha
  • san francisco bolgesinde (south bay) 1149 el camino real menlo park adresinde konuslanmis yepisyeni "turkish-mediterranean" restorani. denedik, memnun kaldik. menusunde cesit bol ve pek lezzetli. ozellikle de lahmacunu ve arnavut cigeri ekibimizdeki vejetaryen olmayan bunyeler tarafindan pek begenildi (bu bunyelerin nasil olup da menudeki icli kofte'yi es gectigine ise vejetaryen olan bunyeler tarafindan hic anlam verilemedi).

    restoranin babasi elazigli annesi rizeli kivircik kafa bir gasonu var (adini niye hic sormadik ki? sozluge reklam ederken lazim olur diye dusunemedik tabi yemeklere yumulurken.), cok guleryuzlu ve sevimli. bize kiyak yapip masamiza caydanligi getirip getirip cay tazeledi yemekten sonra, annelerin sabah kahvaltilarinda yaptigi gibi (yoksa caysiz oksuz kalirdi o kunefe). yemeklerin hangisini annesinin hangisini babasinin yaptigini tiyo veriyor falan, insan bir sandalye ceksin de otursun istiyor. ne bileyim, bir restoranda yalakalikla alakasi olmayan candan muamele gormeyeli cok olmus herhalde, hosuma gitti -bu konuda new kapadokia'nin turk gorunumlu meksikali garsonu da cok basarilidir, belirtmeden gecemeyecegim.

    neyse efenim uzun lafin kisasi biz "association of hungry graduate students*" olarak sultana'yi begendik ve tavsiye ediyoruz.

    bir de kisisel olarak kendini "turkish" olarak lanse etmeyi tercih ettigi ve "iskender kebab" yerine "alexander kebab" yazmadigi icin sultana'yi tebrik etmek istiyorum. cok dertliyim be sozluk. bak ben oyle asiri milliyetci bir insan falan degilim, gereksiz tepkilere tartismalara hic girmem milliyet aidiyet konusunda. hatta amerika'da daha cok musteri cekebilmek icin sapina kadar turk olup da kendini "akdeniz mutfagi" "yunan mutfagi" diye tanitan restoranlara da hic laf etmem, pazarin gerekleri, arz talep vs., adamlar is yapmaya calisiyor. ama bazi seylere de sahip cikmamiz lazim, bunu yapmak cogu kez herhangi bir dezavantaj bile getirmiyor. mesela iskender yerine menulerine "alexander kebab" yazan bir "turk" restoranina feristahi gelse sokamaz beni, riyakarlik bambaska bir sey ve tahammulum hic yok. adana icin de "atina kebob" yazin da olsun bitsin. bak yine sinirlendim! sultana'ya gidip kendimi kunefelere sigara boreklerine veresim geldi...

    edit: tey tey teeey. ilk gittigimizde ne hastasi olmustuk. sonradan hem yemekler hem elemanlar sadece kotuye gitti. her gidisimizde mutsuz ayrilir olduk. lahmacun da lahmacun diyorsaniz gidin ama onun disinda bolgede daha iyi cok alternatif var! artik tavsiye etmiyoruz.
56 entry daha
hesabın var mı? giriş yap