4 entry daha
  • ilk olarak return to krondor'un bilgisayar oyunuyla (leziz bir oyundur) adını duyduğum, ardından o zamanın türkçe pc gamer'ında yeni yazdığı bir kitabının çevrilmiş bir iki bölümünü okuyup vurulduğum, (o yıllarda türkiye'de fantastik kurgu namına sadece yüzüklerin efendisi çevrilmişti) ismini not alıp kitabevine gittiğim ve kitabını boşu boşuna aradığım ve sipariş verdiğim yazardır. oysa feist'in kitapları bu olaydan yıllar sonra türkçe'ye çevrilecektir...

    feist'in görkemli bir yazım tarzı yoktur. onun kitaplarını sevdiren, kurguladığı dünyaların gerçekliği (crydee'in sıcaklığı, krondor'un mistikliği...) ve bu gerçeklikten öte, yarattığı karakterlerin bu dünyalarda "gerçekten" yaşamasıdır. (pug'ın çocukluktan gelişimi buna başlı başına örnektir...) bu karakterler abartı güçlere sahip olabilir, kenardan köşeden gözüken karakterler de olabilir, ama hepsi feist'in dünyasında "yaşarlar". feist belki bu gücü kendi masaüstü grubu için hikayeler yazarak başlamasından almış olabilir.

    saygı duyduğum, kendinin ve yarattığı karakterlerin adını duyunca içime sıcak bir duygu yayılmasını sağlayan ender yazarlardan raymond e. feist.
16 entry daha
hesabın var mı? giriş yap