6 entry daha
  • faşist italya'nın ceza kanunu'ndaki 272. maddeden adeta copy paste edilmiştir.

    italya'da bu maddeyi 1930'da yılında koydular, 2006 yılında kaldırdılar.* (bizde 1936'da koydular, 1991'de kalktı).

    sözlerini yazayım da tam olsun:

    [chiunque nel territorio dello stato fa propaganda per l'instaurazione violenta della dittatura di una classe sociale sulle altre, o per la soppressione violenta di una classe sociale o, comunque, per il sovvertimento violento degli ordinamenti economici o sociali costituiti nello stato, ovvero fa propaganda per la distruzione di ogni ordinamento politico e giuridico della società, è punito con la reclusione da uno a cinque anni.

    se la propaganda è fatta per distruggere o deprimere il sentimento nazionale, la pena è della reclusione da sei mesi a due anni.

    alle stesse pene soggiace chi fa apologia dei fatti preveduti dalle disposizioni precedenti.]

    bu da google translate*:
    [devletin topraklarındaki herhangi biri, bir sosyal sınıfın diğerlerine diktatörlüğünün şiddetli bir şekilde kurulması, ya da bir sosyal sınıfın şiddetli bir şekilde bastırılması ya da herhangi bir durumda, devlette oluşturulan ekonomik ya da sosyal düzenlemelerin şiddetli yıkılması için propaganda yapar. şirketin herhangi bir siyasi ve yasal düzeninin imhası propagandası, bir ila beş yıl hapis cezası ile cezalandırılmaktadır.

    ulusal duyguyu yok etmek veya bastırmak için propaganda yapılırsa, ceza altı aydan iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılır.*

    aynı cezalar, önceki hükümlerin öngördüğü gerçeklerden özür dileyenlerdir.]

    kaynak
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap