13 entry daha
  • turkiye'de bir donemler yapilmasi hatta yapiliyormus gibi yapilmasi tehlikeli hale gelmis eylem.

    muhafazakar toplulugun katildigi bir mitingde kuran okunuyorken sakiz cignedigi iddia edilen muhabire ayakkabiyla yapilan saldirinin ardindan, resmi torende ataturk heykelinin onunde sakiz cignedigi iddiasiyla belediye baskaninin tutuklanmasina kadar yasanmis orneklerle doludur bu memleket.

    tarihe gecsin diye yaziyorum bunu. simdi icinde oldugumuz icin belki garip gelmiyor bize. cikan tartismalara taraf olma egiliminde cogulum ama olaya bir adim geriden bakildiginda nasil da garip gozukuyor.

    yarin obur gun sakizin siyasal bir simge olmayacaginin hicbir garantisi yok. ama henuz herhangi bir taraf "sakiz cigneyene karsi dusmanlik" tekelini eline gecirebilmis degil.

    ey okur! bundan birkac yil sonra olur da bu entrye denk gelirsen ve sen bunu okurken "sakiz cignemek" coktan siyasal bir eylem olmussa haberin olsun:

    cok boktan bir yanilgi icindesin. biz sakiz cignemenin gayet alelade bir eylem oldugu donemden geliyoruz. bizim zamanimizda kaybolmayan sakiz istiyorum anca reklamlarda kullanilan bir slogandi. haberin ola!
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap