• ünlü jazz basscısı. miles davis'in grubunda iken (1955-63 arası) yaptığı kayıtları ile geniş ölçüde tanınır hale gelmişti. gelmiş geçmiş en iyi jazz albumü kabul edilen kind of blue'da miles davis'le birlikte çaldı. daha sonra jimmy cobb ve wynton kelly'e katılarak "trio" olarak bilinen rhtym section'u oluşturdu.

    caz evrimleştikçe basçılar da gittikçe daha çok ön plana çıkmaya başlamıştı. hard bop da bu konuda bir kilometre taşıdır. dönemin en önemli basçıları paul chambers ve sam jones'dur (ray brown ve charles mingus'a ek olarak).

    paul chambers aletiyle karanlık ve geniş bir ton elde etmişti. parçalarda armonik tamamlayıcılığı ve bas yürüyüşleri dikkate değerdir. ayrıca doğaçlamaları bop stilini ve nefesli sazların basa uygulanışını gösteriyordu. melodiyi hissetme şekli ile ortaya koyduğu ritmik zenginlik basçılara örnek olmuştur. chambers gerek canlı gerekse albümlerdeki müthiş performansıyla cazda basın nasıl ön planda olabileceğini ve uzun soloları nasıl ustaca yapabileceğini göstermiştir

    1969'daki ani ölümüyle parlak bir kariyer son buldu.

    http://www.cazci.com/caztarih.php?style=hardbop
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap