9 entry daha
  • scientific creepy pasta'nın- yok yok olmadı, "secure contain protect"in kısaltmasından gelen, bir çeşit bilimsel creepy pasta'lara ev sahipliği yapan internet sitesi.

    hikayesi şöyle, scp denilen varlıklar, (canlı - cansız her şey olabilir, bazen bir timsah, bazen bir oyuncak ayı, bazen parazit, bazen bir şehir, bazen sonsuz bir ikea dükkanı bile olabilirler) ve bu varlıkların incelenmesi - muhafaza edilmesi üzerine bir organizasyon kurulur. bu varlıkların olağanüstü yapısını insanlardan saklamak amacı uğruna çalışırlar.

    bu scp'ler genel olarak 5 farklı kategoride sınıflandırılar. bunlar;
    safe: kolayca muhafaza edilebilen scp'ler bu sınıfta yer alır. yalnız bir scp'nin safe kategorisinde yer alması, bir tehdit olmadığı anlamına gelmez. sadece organizasyon kolayca muhafaza edebilecek kadar bilgiye sahiptir. bu sebeple problem çıkaramazlar.

    euclid: bu kategorideki scp'ler muhafaza edilmek için daha fazla kaynak harcar, ve doğası tam olarak bilinmediğinden nasıl davranılacağı tam olarak bilinmez.

    keter: bu sınıfta yer alan scp'ler muhafaza edilmesi zor varlıklardır. genel olarak organizasyon tarafından bilinmeyen doğaları nedeni ile istikrarlı bir şekilde muhafaza edilemez ve muhafaza edilmediği takdirde büyük bir tehlike arz ederler.

    thaumiel: bu sınıf scp'ler genel olarak diğer scp'leri kontrol altında tutmak amacı ile kullanılır. varlığının ve konumunu bile o5 konseyi haricinde az sayıda scp personeli bilir.

    neutralized: bu sınıfta bulunan scp'ler istenerek veya yanlışlıkla yokedilmiş, öldürülmüş veya deaktif edilmiş varlıklardan oluşur. bir tehdit teşkil etmezler.
17 entry daha
hesabın var mı? giriş yap