2 entry daha
  • 1956 yılından sanırım 1980'lere kadar yayımlanan renkli aktüalite mecmuası.

    internetin, televizyonun olmadığı hatta radyonun bile lüks sayıldığı 50'li 60'lı yıllarda türkiye'de ve dünyada haftanın gelişmelerinin yer aldığı mecmua şevket rado yönetiminde yayımlandı.

    okuyucuları tarafından her hafta alınıp biriktirilir ve senenin sonunda ciltlettirilirdi. bugün bu ciltler sahaflarda epey yüksek meblağlardan satılıyor.

    her sayının orta sayfasından muhakkak büyük boy bir tablo veyahut fotoğraf verilirdi.

    58 yılının nüshalarında yer alan zeki müren, safiye ayla, behiye aksoy, alaeddin yavaşça, sadi hoşses söyleşileri, hikmet feridun es - semiha es imzasıyla çıkan kore savaşı konulu kunuri muharebeleri dizisi, yahya kemal beyatlı'nın 1 kasım 1958'deki ölümünün ardından çıkan nüshada şairin son günleri ve park otel'deki yaşamıyla ilgili çıkan yazılar muhteşemdir.

    13 ekim 1958 günü beşiktaş - real madrid arasında oynanan şampiyon kulüpler kupası maçı da hayat'ın sayfalarında yer almıştı. real'in şampiyon kulüplerin ilk kupalarını domine ettiği puşkaş'lı efsane kadrosunu içeren sayısı herhalde o zamanlar kapışılmıştır.

    hayat en büyük sükseyi 1961 yılındaki yassıada yargılamaları sırasında yaptı. halk, sabık demokratların son durumunu hayat sayfalarındaki büyük boy fotoğraflardan takip etmişti.
hesabın var mı? giriş yap