41 entry daha
  • sinema tarihinin en büyük efsanelerinden biri de, bu filmin çekim öyküsüdür. bu konuda bir belgesel-dizi bile çekilmiş ve fi tarihinde trt'de yayınlanmıştır.

    scarlet o'hara rolü için 1400 kişi ile görüşülür, 400'ü ile okumalar yapılır, tallulah bankhead isimli aktrist beğenilir, ancak sorunlu özel hayatı nedeniyle elenir. o'hara'nın olmadığı sahnelerle çekimler başlar. büyük atlanta yangını sahnesinin çekimi sırasında, wuthering heights filmi için avrupa'dan california'ya gelen laurence olivier ve kız arkadaşı vivien leigh sete gelir ve hollywood'un megaloman yapımcısı david o. selznick (bkz: king kong) ile buluşurlar. basının da bulunduğu bir ortamda olivier, çaresiz yapımcıya "aradığın scarlet bende" der. sonrası ise malum. selznick, "atlanta'nın alevleri vivien leigh'in yüzüne yansıdığında, scarlet'i bulduğumu anladım" diyecektir.

    işte bu yukarıdaki bir paragraflık olaylar tamamen kurmacadır. yapımcı selznick'in 1937 tarihinde yazılmış hatıralarında, vivien leigh'in scarlet rolü için 2 yıl hazırda bekletildiği belirtilmiştir (çekimler 1939'da başlamıştı). hatta laurence olivier ve selznick önceden anlaşmışlar, basının önünde yukarda bahsettiğim kumpası canlandırmışlardır. medya ve insanlar da bunu yutup, yıllarca, selznick'in filmin % 90'ında gözükecek bir yıldızı olmadan, sinema tarihinin en pahalı, en büyük prodüksiyonuna (üstelik de tamamen kendine ait yapım şirketiyle) girişeceğini düşünmüşlerdir.
236 entry daha
hesabın var mı? giriş yap