4 entry daha
  • ülkemizde pek bilinmese de; yalnız amerikan televizyon tarihinin değil, dünyanın en naif adamlarından biri.
    kidding dizisinin esin kaynağı olduğunu daha önce detaylıca yazmıştım zaten. meraklısı için: (#82523776) *

    1969 yılında abd'de siyahların kendileriyle aynı havuzda yüzmek istemeyen beyaz vatandaşları protesto etmek için yaptıkları bir gösteri sırasında bir grup genç, yakınlardaki bir otelin havuzuna girerek yüzerler. otel müdürü de havuzda yüzen gençlerin üzerine havuz temizleyici kimyasallar döker. işte bu havuz tartışmasının yaşandığı dönemde fred rogers, yapılan ayrımcılığı protesto etmek amacıyla rol arkadaşı olan siyah oyuncu francois clemmons ile şu pozu vermiş.

    ve yine 1969'da abd kongresi'nde, vietnam'daki abd işgaline daha fazla kaynak ayrılabilmesi adına eğitici yayınlar yapan pbs'in bütçesinin kesilmesi için yapılan oturuma katılmış; kendisini küçümsemeye çalışan senatör john pastore'ye efendiliğiyle dersini vererek parayı kapmış.

    --- spoiler ---

    ''sanırım az önce 20 milyon dolar kazandınız.''
    --- spoiler ---

    ve o çocuk programlarına ayrılan bütçenin meyvesini görmek adına; fred rogers'ın yaşam boyu başarı kategorisinde emmy ödülü aldığı törende; çocukken programa katılan tekerlekli sandalyedeki bir konuğu yıllar sonra fred rogers'a yaptığı bu duygusal sürprize bakmak yetiyor.

    fred rogers; hayatı boyunca dünyayı güzelleştirebilmek için nezaketin yeterli olduğunu anlatmaya çalışarak bir çok çocuğun hayatına dokunmayı başarabilmiş gerçek bir iyilik neferiydi. 2003 yılında hayatını kaybettiğinde dünya üzerindeki iyi insanlardan biri daha eksilmişti belki ama hepimizin hala ondan öğrenecek çok şeyi var kesinlikle:

    ''hayatta her zaman hataları ve o hataların getireceği hayal kırıklıklarını beklemeyi ve kabul etmeyi başarabilmeliyiz.''
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap