1 entry daha
  • pkk'ye karşı yürütülen operasyonlar sonrasında tutuklanan bu bireylerin nasıl olupta "en pis işler" için kendilerini bu kadar kullandırtabildiklerini düşünmeden önce bir şeye odaklanmak gerekiyor..neden pkk örgütünden kopan insanlar bir takım maddi desteklemeler, kaçakçılık için imtiyazlar tanınması ve ceza indirimleri sonrasında bu kadar kolay taraf değiştirebilmiştirler? bu soruyu elbette insanoğlunun en basit dürtüsü olan "yaşamak" ve "daha iyi yaşamak" ile açıklayabiliriz..lakin, kanımca esas neden bu değil..

    esas neden pkk'nin örgütlenmesinde sorunlardan kaynaklanıyor..bu örgüte mensub olan kişilerin büyük bir kısmının "ideolojik olarak dolu olma" gibi bir mufhumdan eksik kaldıklarını düşünmekteyim.. yani örgüte dahil olan insanlar genellikle bütün militan örgütlerin en olmasza olmazı olan "inançlı olma" veya bağlı bulunduğu örgütte sadece "maddi karşılıklar elde edebildiği" veya "sürüye dahil olma psikolojisini yaşayabildiği" için değil "manevi doygunluk" ve "adanmışlık" için de faaliyet yürütüyor olması gerekir..

    halbuki, pkk örneğinde bu ayağın ağır ağsak yürütülmeye çalışıldığı; şiddete tapındırma güdüsü altında mitoslaştırılmış bir lider * ve ülke * figürü dışında, örgüt elemanları için ideolojik sermayenin sıfırlarda gezindiği çok bariz bir gerçektir..bu mevcut durum içinde kolay kazandırılmış olan bu yarı-ideolojik formasyon "maddiyat" karşısında kolayca eritilebilmiştir..işte bu yüzden, yani ideolojik olarak boş yığınların pkk'nın örgütsel tabanını oluşturmuş olması yüzünden jitem tarafından öldürülmüş olan musa anter'in katili itirafçı olan bir kürttür.. kod adı dıjwar dır..
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap