9 entry daha
  • anlasilan bu kavramin birilerinin kotu emellerine alet olma macerasi bitmeyecek. aralarinda egzantirik salman rushdie, magdure teslime nesrin ve kerameti kendinden menkul her derde deva entelektuel bernard-henri levy'nin de bulundugu bir grup yazar bir fransiz gazetesine ilan verip danimarka'da yayinlanan islam karsiti irkci karikaturleri savunmuslar. dahasi hepimizi islami totaliteryanizme karsi uyarmislar.

    bir de soyle demisler: "fasizm, nazizm ve stalinizm'in ustesinden geldikten sonra, dunya simdi de yeni bir kuresel tehditle karsi karsiya: islamcilik". (http://news.bbc.co.uk/2/hi/europe/4763520.stm)

    imdi, islam'in belirli tezahur bicimlerinin ne kadar baskici, otoriter ve hatta kiyici oldugunu biliyoruz; bu ulkede aleviler'in macerasi bunu gostermeye yeter. lakin bu tur adam ve kadinlarin yaptiklari son derece asagilik bir manevra. bir kere, sozkonusu karikaturlerin cogunun alenen irkci oldugunu gormezden geliyorlar. bazi cizimler sasirtici derecede anti-semitik cizimlerdeki sterotipik yahudilere benziyor. artik cirkin yahudi cizemiyorlar, bari cirkin muhammet cizelim demisler.

    ikincisi, islamcilikla birlikte siralanan diger siyasetlere bakalim: fasizm, nazizm ve stalinizm. tum bunlarin ayni potada tartisilmasinin sakatligini bir yana birakalim (demek ki murekkep yalamak esekligi gidermiyormus). bunlarin hepsinin karsisinda guya kim vardi, hangi guc alt etti bunlari? amerika birlesik devletleri. bizi fasizmden, nazizmden ve son olarak da stalinizmden (dilleri surcmus, komunizm diyeceklermis tabii ki) kurtardin, simdi de gel islamciliktan kurtar diyorlar.

    abd'nin canagini yalamak icin ne yaratici bir yol bulmuslar. dusunce ozgurlugu de, teokrasi ve demokrasi arasinda hayali bir mucadele yarat. sonra bunu abd'nin irak saldirisini ve suregelen savasi mesrulastirmak icin kullan. yok yok. kesin ben haksizlik ediyorum. bu arkadaslar mutlaka daha once de abd'deki protestan fundamentalizminin, israil'deki dinci siyonizmin yarattigi tehlikelere dikkat cekmis, holokost inkarcisi david irving'i dusunce ozgurlugu adina savunmuslardir.
68 entry daha
hesabın var mı? giriş yap