2 entry daha
  • ingiltere'de şampiyonun "eşit averajda çok gol atan takım avantajlıdır" kuralıyla belli olduğu tek sezonun unutulmaz maçı.

    bir önceki sezon hem fa cup ı hem de şampiyonluğu kazanarak double yapan liverpool zaten fa cup ı kazanmıştır ve amacı ligi de kazanarak üst üste iki double ile tarihe geçmektir. maç öncesinde liverpool 76 puandadır ve attığı gol 65, yediği gol 26 dır(averaj:39). arsenal ise 73 puan toplarken 71 gol atıp 36 gol yemiştir(averaj 35). arsenal'in şampiyon olmak için bir tek şansı vardır: liverpool deplasmanında 2 farklı galibiyet elde etmek. ancak 4 yıldır hiç bir takım anfield da liverpool'a iki fark yapamamıştır.

    ilk yarı golsüz biter. ikinci yarının başlarında smith arsenal'i 1-0 öne geçirir. maçın normal süresi sona erdiğinde skor değişmemiştir. hakem topun oyunda olmadığı süreyi oynatırken son atak şansında michael thomas önce steve nicol den kurtulup ardından bruce grobbelaar ı mağlup eder. artık her iki takımın da averajı 37 dir ancak arsenal'in gol sayısı daha fazladır. ligin son maçının son anlarında gelen golle şampiyon arsenaldir.

    michael thomas ise 1990-91 sezonunda da arsenal ile şampiyonluk yaşayacak, ancak arsenal menejeri george graham ile kapışınca ertesi sezon liverpool forması giyecektir.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap