7 entry daha
  • spoiler kaygısından kelli 3 büyüklere karşı oynayan anadolu takımı hocası tedirginliğinde kalan cümlelerim için spoiler (yok mudur bunun türkçesi! yazarken bile rahatsız ediyor) uyarısını çektiren film.

    --- spoiler ---
    evvela filmin ilk sahnesinden son sahnesine kadar, sıklıkla bendenizin de başvurageldiği "ya hacı çok daraldım ben bu beton şehirde, kaçacam bir ege kasabasına kendi domatesimi patlıcanımı yetiştiricem" efsanesi buram buram işlemekte gönül katmanlarına. filmdeki oyunculuklara diyecek yok doğrusu. zira bol kepçeden oyunculuk hamuru mevcut zaten daniel day levis amcanın önderliğinde. film henüz tasvir bekaretini koruyan baba-kız elektriğini kendine dert edinmiş. bu derdini işlerken de öyle kararlı ki ziyadesiyle tedirgin ediyor biz fani izleyicileri. beni şahsen bu ağır işleyiş ve kasvetli küçük ucube rose'un ehlikeyf ve rahatsız edici icraatları yordu film boyunca. küçük biraderleri ve annelerin oyunu da özellikle beğendim. sonuç olarak, gönül penceremden (iclal aydın gibi hissetim mecbur kaldım) film hüsran olmasa da olay örgüsünün sığ suları tercih etmesi nedeniyle iyiki de kaçırmamışım filmi de olamadı ne yazık ki. diğer yazılarda da belirtildiği üzere film müzikleri enfes. bir ara peydahlanan bob dylan'ın muhteşem one more cup of capy si ise jack ve rose'un referans şarkısı gibi sanki.

    --- spoiler ---

    e bir de televizyonda günün filmlerine bakış yorumu da yapmadan geçmek olmaz.

    jack ve rose şehir hayatından bunalıp kasaba da yaşamaya karar vermiş baba ve kızdır. jack bir süredir ilişkisi olduğu dul kathleen'i iki erkek çocuğuyla birlikte eve davet etmeye karar verir fakat ergenlik çağındaki rose bu durumdan hoşnut olmaz.
14 entry daha
hesabın var mı? giriş yap