5 entry daha
  • aldığım psikoloji derslerinin birisinde hocam toplumsal bilinçaltının oturması ve değişmesi için süreye ihtiyaç duyduğunu belirtmişti fakat bunların aksine günümüzde medyanın gücü oldukça fazla olduğu için bu sürenin oldukça kısaldığını da belirtmişti. hatta kendisi vereceği absürt bir örnek için önce sınıftan özür dilemiş, daha sonrasında "toplumdaki abdullah öcalan algısı bile yaklaşık olarak 8-10 günde değiştirilebilir." demişti.

    20 haziran 2019 tarihi ile devletin zirvesinin tutumu, medya paylaşımları şunu gösteriyor ki seçimde alınacak oy uğruna, rakip üzerinde algı yaratmak uğruna, ülkemize bela olmuş terörün başındaki kişiyi bile ılıman çizgiye çekmek medya ile mümkün olabiliyormuş.

    konuya hakim bir vatandaş bu detayı algılayabilir ancak yeterince sorgulayamayan bir bireyin zihnine "ulan öcalan bile bunlar kadar düşman değil" kodu yerleşebiliyor. ve bu bilinçaltı kodun oluşturduğu ılıman hissiyat ilginç bir şekilde aşırı zıt iki kutup arasında bir arka kapı açabiliyor. şahsi fikrim özellikle birileri bu etkinin farkında ki bir anda böyle bir açıklama ve üslup ortaya çıkabiliyor.
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap