9 entry daha
  • toplumsal yaralara parmak basan (ahahahah, gülüyorum) bir entel filmi.

    --- spoiler ---

    aviva, bazı kızların zorla evlendirilip on üç yaşında hamile bırakıldıkları ülkeden yazıyorum sana. ilk bakışta, zıttın görünen kızlar. onların içlerine almak istemediği bebeği önüne çıkan her erkekten zorla almaya çalışan bir çocuksun. burada senin gibilere arabesk hikaye diyorlar. orada country ve yumuşak rock.

    istediğin ise çok, daha çok sevmek, ha? öyle mi?....buna inanabilirim. tersten de aynı anlama gelen bir tek şey varsa o da sevmek avivaviva. ikinci bir tek şey varsa, o da nefret aviva. ve sonsuza dek sayabiliriz avivavivaviva..... keşke uzak ülkelerin birinde uydurulmuş, ve filmin sonunda yazdığı gibi "burada gördüğünüz herkes ve her şey uydurmadır" yazısıyla çöpe atabileceğim bir bebek olsaydın. maalesef, şu an seni içimde taşıyorum avivaviva. yazarak ne yaptığımı ben de bilmiyorum. doğum mu, kürtaj mı, ölüm mü, "pro-" mu "after-" mı?

    sana niye yazıyorum biliyor musun aviva? buna cevap veremezsin. çünkü, tıpkı bana benziyorsun. olmadık yerlerde "i know" dersin, dinlersin. hiç bir şey bilmezsin. moroniksin. ama kendi dünyanda, senin kurallarının tarlasında öyle zeki ve biçkinsin ki aviva... bu yüzden, bana cevap vermezsin.

    annen seni sevmedi mi aviva? oysa sana şöyle dedi:
    mama - ..it's ok! honey, honey. şşşş, don't worry. you are completely different.
    aviva - really?

    çocuk istiyordun ama o çocuk elini memene koyduğunda utandın aviva. battaniyenin altına girmek istedin. üşümüyordun. üşütmemiştin de.
    öyle çok anlıyorum ki seni.

    keşke seni kürtaj etseler ve bebeğini alıp senden çıkarıverseler dünyaya,...ve o sevse, di mi aviva. senin kürtajın olsa o, bebeğininki değil. anlıyorum aviva, ama yanlış çağdayız.

    mama -who did this to you! who the fuck did this to you!!
    aviva - .....

    bilsen de söylesen de anlayamaz avivavia.
    filmde çalan şarkıyı dinle, oyuncak bebeklerini, gümüş rengi ojelerinle biberonla besle. duvarların arasına kendini kilitle aviva.

    - you have future, collage, boy friends, honey...
    - i will not have any boy friends!
    - aviva? ...you... are you a...?

    on üç yaşında, bebek yapmak istediği için herkesle yatan bir lezbiyen misin aviva? "my sweety pie, be reasonable".

    aviva, neden descartes okumuyorsun? çok salaksın! odanda ne kadar saklanabilirsin. çişin gelecek, karnın acıkacak, hala neden descartes okumuyorsun! tüm film boyunca okula bile gitmiyorsun.........

    bir gün güvenli sandığın kapılar kırıldı. bunun üzerine sen de evden mi kaçtın aviva? bak dünyanın öbür ucundaki kardeşin ayşegül evden kaçmadı ve adamın birinden az daha hamile kalıyordu aviva. neden kaçtın ki? komiksin.

    sonra, küçük yavrum, ormandan bir kayıkla uzaklaşıp susuz mu kaldın? komiksin. sizin orada susam sokağı yok muydu aviva? tatlısın. dramatiksin avivaviva. ne çok değişiyor yüzün, her defasında ne kadar durgun ve travmatiksin. şişmansın aviva. kocaman bir götün var. ama ne şanssızsın.. gene de seni istiyorlar. oysa, hiçbirini istemiyorsun. sadece sevmek istiyorsun. bunu da anlamaları güç aviva. burada olsan "trip yapıyorsun" derler, kendilerine benzetirlerdi seni de. orada kal. peter pal'la dudak dudağa dua etmek de güzel aviva. sever gibi... gibi,gibi.... yani, şaşkın ve hissiz.

    sen, bebeğin öldürüldüğünde bile ağlamayan bir çocuktun. seni aferinlerle kutsuyorum yavrum. sadece bir kez ağladın avivaviva, ve onu da yalan söyleyerek yaptın:

    sunshine - do you want to tell me what happened? open your heart. please...

    aviva - my parents are dead. they died in the september 11 attacks. so, my grandmother . she was really lovely and she liked giving me presents. she surpised me every day after school. but then, she died. i miss them so much. then,.......*

    .... (ben senden çok ağlarım aviva. ama senin kadar az görünür kılıyorum. gene anlaştık seninle. çok iyi arkadaş olacağız.)

    adını değiştirdin. henrietta oldun. gene aynı hikaye..... olmuyor aviva, ben her gün her gece değiştiriyorum adımı. tanıyamasalar da buluyorlar seni avivavivaviva.....

    sen de öğrendin. gözlerinin neden boş boş baktığını soranlar, senin öğrenebildiğini anlamadıkları için şanslı mıydın avivavivacığım? insandan insana geçiyorsun. çok komplekssin aviva. üstelik madem o kadar şişkosun, o zaman komplekslisindir de sen.

    aviva - do you want any children?
    xy - no. i don't like children. i will not marry.
    aviva - .......are you a pedophile?
    xy - no. i never be a pedophile.
    aviva- i know. pedophiles love children.

    ."...beni seviyor musun?" aviva? sana sevip sevmediğini sormadım. sadece bu soruyu hatırlatmak istedim. sevmeyip, hatırlatmak isteğini anlamazlar aviva. zor çünkü aviva, anlaşılman güç. insanların kalbi ve hisleri dümdüz ova gibi aviva. ağlamadığın için seni kalpsiz bile sanabilirler. seni ağlatıp ıslanmak istiyorlar aviva.

    xy- aviva, i think i've matured a lot. i am changed.
    aviva- .....
    xy- one second.
    [xy fermuarını açar, pipisini çıkarır]

    ....

    final: aviva gülümser. şarkı girer. "everybody's different in this great world. that's what life is all about..." umutlu ve şizoid gospel çalarken, ellerimi alkışlayarak salondan ayrılırım. mutfağa gider bir kahve yaparım. ellerimi alkışlıyorum evet. filme bak be... yavruuum. arada ağlatacak gibi ediyor. ancak, sonu umutla bitiyor yarınlara. öyle bir film. todd solondz yönetmiş.

    aviva - so, i never be like her?
    lkkv - so, noone ever be like her except you.

    unuttun aviva. bitti. bak, gülümsüyorsun. sen gülümserken, film bitti.

    ve todd musun nesin,...seni bi xxx kanırtırım, bi daha böyle şeyler yapamazsın ruhuma.
8 entry daha
hesabın var mı? giriş yap