6 entry daha
  • türk ekonomisinin iflas ettiği su gunlerde ,tv ekranlarında "biz üç kıtadaydık" adlı program dizileri ile osmanlı imparatorlugunun bütün dünyaya nasıl "efendilik" ettiği anlatılıyor.aynı gunlerde devletin resmi ajansının genel muduru ,ulkenin bu iflasın uçurumuna surukleyen basbakanın ,abd devlet baskanının masasına yumruk vurdugunu bildiriyor.

    böyle bir ülkenin başbakanı dünyanın en buyuk devletlerinin birinin masasına yumruk mu indirir.el mi açar ,o hiç belli olmaz.anlaşiılan gelecegimiz ne kadar kararırsa ,geçmişe dönüp kahramanlık türküleri söylüyecegiz.halkımızda böyle turkulerle uyutulacak.

    -bin atlı akıllarda çocuklar gibi şendik.

    evet öyleydik amma,şimdi ne haldeyiz?bakınız buyukelçilerimize aylık bile veremiyoruz.

    -viyana kapılarına kadar dayanan ecdadımız...

    doğru,viyana kapılarına kadar dayandık.peki bugun ne haldeyiz?abd silah vermezse parmagımızı bile oynatamıyoruz.

    milliyetcilik ,egemen sınıflar elinde bu renklere burunmustur.geçmişe dönüp atalarımızı öveceğiz,içeriye dönüp yurtaslarımızı öldürecegiz.bu arada vergi iadesi,teşvik belgesi,benzin bayii,miletvekili pazarı gibi alışverişlerle uğrasacagız.bunun adıda "milliyetcilik" olacak!

    -milliyetçiler birleşiniz
    nerede birleşsinler?vergi iadesi kuyruklarında,teşvik belgesi kapılarında,usulsuz kredi veznelerinde,benzin bayilerinde,parada,pulda..

    ulusal gelir ,sosyal adalet ilkeleri uyarınca dağilsın mı?olmaz efendim,bu komunistliktir.yeraltı kaynaklarımız devlet tekeline geçsin mi? hayır efendim,yabancılarda kalsın.petrollerimiz ,madenlerimiz millileştirilsin mi? olur mu efendim !milliyetcilikle bagdasır mı

    sömürge milliyetçiliği bayragı altında,yoksul ailelerden devşirilmiş,kandırılmış halk çocıkları bu seruvenin fedaileri olarak seçilmiş ve bunlara kanlı görevler verilmiş.

    seçimlere birkaç hafta kala,bu milliyetçilik anlayısının yeni oyunlarıyla karşılasabiliriz.bu oyunun en duyarlı halkı kıbrıstır.secimlerden sonra bir yapay gerginlik yaratıp bundan yararlanmak isteyebilirler.

    carter ın masasını dovdugunu söyleyen "hayali yumruk" 5 haziran secimlerinden sonra gercek görüntüsü ve agırlıgı ile secim sandıklarını dovecektir.,eger kendi basını dövmekten yorulmazsa

    (cumhuriyet ,16 mayıs 1977)
    kontrgerrila öğretileri sy 141
    (bkz: ugur mumcu)
34 entry daha
hesabın var mı? giriş yap