6 entry daha
  • yaz aylarında çekilmez olan fransız şehri. yolunuz buraya düşecekse, "aman güneş kremimi mayomu da alayım, st malo'da denize girerim" demeyin, temmuz ayında dahi hava 15 derecedir ve bitmek bilmeyen yağmurlar yağabilir. akşam saatlerinde ve hafta sonları açık dükkan, hatta cafe bulmak zordur. caddelerde pek kimseyi göremezsiniz. şehir terk edilmiş gibi görünür. temmuz ayında tombées de la nuit denen bir festivalimsi düzenlenir.
    şehirdeki eski meclis binasının oralarda (république civarındaydı galiba) bütün gün u2 ve the cranberries çalan bir irish bar bulunur, çalışanları ve müşterileri çoğunlukla irlandalıdır. kurtarılmış bölgedir burası. çilekli biranızı yudumlarken, irlanda aksanına doyabilirsiniz.
    bretagne bölgesinin spesiyalitesi olan galette, kanımca bi boka benzememektedir.
    rennes'de görülebilecek en renkli şeylerden biri, république'deki meydanda köpekleriyle birlikte takılan ve caddelerde koşarak martı yakalamaya çalışan (artık yiyolar mı onları bilemiyorum) evsiz punklardır. 20-30 tane vardır bunlardan.
    j.f. kennedy istasyonu, küçük bi gettonun ortasındadır. burada daha çok yabancılar yaşar. bol miktarda türk de bulunur.
    rennes'de benim sayabildiğim kadarıyla 5 tane kebapçı vardır, bunlar pazar günleri de açık olup her daim ince belli bardakta demli çay içme şansı sunarlar size.
    bu değerlendirme bir temmuz ayının tamamını rennes'de geçirdikten sonra yazılmıştır, üniversitenin açılmasıyla birlikte kış ayları daha renkli oluyordur eminim.
13 entry daha
hesabın var mı? giriş yap