7 entry daha
  • https://awoiaf.westeros.org/index.php/night's_king

    night king ve night's king serinin tv'ye uyarlanan gösterimine göre asoıaf evrenindeki birbiriyle karıştırılan tamamen farklı iki karakter.

    night's king ya da gece (nöbeti)'nin kralı, aslında duvarda görevli gece nönetinin bir lord kumandanı iken (13'üncüsü) cildi ay kadar beyaz, gözleri yıldızlar kadar parlak, teni buz gibi soğuk bir kadınla ilişkiye girer ve efsaneye göre ona tohumunu veridğinde aynı zamanda ruhunu da verir. birlikte duvar'daki 8'inci kale olan nightfort'a yerleşirler. gece nöbeti'ni uğursuz birtakım büyülerle kendine bağlar. yaşlı dadı'nın bran'e anlattığı meşum hikâyelerde geçen karanlık ve kötü işler yapar. kuzey'in kralı olan kardeşi brandon ile wildlings'in (yabanıllar) kralı joramun'un güçlerini birleştirmesiyle etkisiz hâle getirilmiştir. onun ötekiler'e kurbanlar adadığı ortaya çıkınca adı ve yaptıkları kitaplardan ve kayıtlardan silinir.

    serinin tv'ye uyarlanan gösteriminde night king'i canlandıran bir oyuncu varken night's king'den yalnızca bazı sahnelerde bahsedildiği görülür. serinin şimdiye dek yayımlanmış ilk 5 kitabında ise ak gezenler'den bahsedilirken dizideki night king'den ya da ak gezenler'e komuta eden birinden hiç bahsedilmemiştir. kitaba göre hikâyenin başında 8 bin yıldır ortada görünmeyen ak gezenler'in gece nöbeti'nin duvar'ın kuzeyine yaptığı keşiflerle hâlen yaşadığı yeniden fark edilmiştir.

    [!!! spoıler !!!]

    dikkat! özellikle serinin tv'ye uyarlanan gösterimindeki sekizinci sezon uzun gece bölümü için önemli detay içerir!

    --- spoiler ---

    night king (gece kralı) ise, night's king'den yüzlerce yıl önce doğmuş ve arya tarafından yok edilene kadar yaşadığı düşünülen doğa üstü güçleri olan bir karakterdir. white walkers'ın (ak gezenler) komutanıdır.

    --- spoiler ---
hesabın var mı? giriş yap