6 entry daha
  • marvel sinema evreni tarafından dışlanmış gariban, kıymeti bilinmeyen karakter. infinity (gauntlet, war, crusade vs.) çizgi romanlarını okuduğum zamanlarda ne zaman sayfalarda karşıma çıksa içimi hep bir huzur kaplardı. kararlı duruşu, karizmatik görünüşü, iş bitirici özelliği ve ruh taşıyla olan macerası (bu taş da maalesef çok arka plana atıldı sinema evreninde) harika şeylerdi benim için.

    çizgi romanları okuyanlar bilir, jim starlin'in yazdığı infinity hikayeleri genellikle adam warlock vs. thanos şeklinde ilerler. hatta adam warlock'ın saf kötü tarafı magus ve saf iyi tarafı goddess'a karşı büyük mücadeleler verilir (gerek thanos, gerekse avengers tarafından). açıkçası goddess'a karşı verilen mücadeleyi anlatan infinity crusade macerası bana saçma gelmişti, çünkü goddess saf bir iyi olması gerekiyordu ama değildi. hikayenin arch-villain'ı olunca iyi bir karakter olamamıştı haliyle *. fakat diğer hikayelerde adam'ın günü kurtarması daima epik oldu.

    adam warlock iyi bir senaryoyla, yetenekli bir oyuncuyla beyaz perdede çok keyif verici bir şekilde işlenebilirdi. hatta işlenecek gibi oldu, guardians of the galaxy end credits'de kozalağını görmüş olduk. yine de tercihlerini captain marvel'dan yana kullandılar.

    marvel geçen sene infinity war filmine paralel olarak infinity countdown ve sonrasında infinity wars maceralarını yayınladı. zaten filmin gölgesinde kalan bu hikayelerde adam warlock da eciş bücüş bir çizimle ve dikkate alınmayacak bir olay döngüsüyle çizgi romanlara geri döndü. bana göre eski epikliğinden en ufak bir eser bile yok yeni sayılarında, o yüzden bahsetmeye bile gerek duymuyorum.
10 entry daha
hesabın var mı? giriş yap