4 entry daha
  • henüz 23 yaşındayken 11 oğlu vardı. 11 oğluna bırakacağı çok sayıda toprak için ömrü savaşlarla geçmiştir. bu nedenle suriye'ye de göz dikince karşısında selahaddin eyyübi'yi bulmuştur.

    araban kalesi (gaziantep) güneydoğu'da stratejik konumdaydı. anadolu selçukluları bu kaleyi daha önce nureddin zengi'ye kaptırmışlardı. şimdi ise eyyübi'lere miras kalmıştı. ve geri istiyorlardı. selahaddin bu isteği reddedince 20.000 kişilik ordusuyla 2. kılıçaslan kaleyi kuşattı. o sırada selahaddin şam yakınlarındaki beytül ahzan kalesini kuşatmakla meşguldü. bu yüzden komutanı takiyeddin'e 800 atlı vererek kılıçaslanın üzerine saldı.

    takiyüddin ömer selahaddin'in üvey kardeşinin oğluydu. ona bir çok kez bağlılığını kanıtlamıştı. kuşatılmış kaleye varan komutanımız araban savunmasından da 200 kişiyi yanına alarak hiç beklemedikleri anda kılıçaslanın ordularına saldırdılar. 20.000 kişi selahaddin'in büyük ordusunun geldiğini sanarak kaçmaya başladı. kuşatma teçhizatlarını ve yüklerini bırakan türk orduları anadoluya geri çekildi ve araban üzerindeki haklarından vazgeçti.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap