3 entry daha
  • 25 aralık 2005'de ölmüş. 5 ocak 2006'da cenazesini kaldıracaklarmış.
    insanın isyan etmekten, kahrolmaktan başka elinden bir şey gelmiyor.
    1995 yılı ilk yaz günlerinden birisinde, arayıp bulmuştum incus records'un yerini, derek bailey'nin plak şirketi. 14 downs road, hackney. hackney londra'nın türk mahallesi. dönerciler, berberler, manavlar gırla. kapıyı çekinerek çalmıştım, karşımda bir anda o. önce dilim tutuldu, saçmaladım, ne dediğimi anımsamıyorum bile. terslenecek gibi oldu. sonra dilim döndü, anlattım derdimi. içeri buyur etti. eski sahaflar vardır bizde de, hani içeride elektrik ocağında çay kaynar, kedi uyur bir köşede, her taraf yığınlarla eşyalar, kitaplar doludur. aynı idi. sırtında eprimiş hırkası, sakalı kırçıl, gözlükleri kırık dökük... ikna edebildim söyleşi yapmaya, bir gün sonra randevulaştık. geçmek bilmedi zaman, koşarak bir solukta aldım yine yolu, hem uzak da, bir - bir buçuk saat otobüs yolculuğu, londra trafiğinde. video kaydı istemedi, yalnızca teyp...
    sonra anlattı, yorgunluğunu, bıkkınlığını. moralim bozulmuştu o zaman, sanki sonu yaklaşmış gibi konuşmuştu. askıda kalan projeleri, hayalleri, yarım kalanlar, vs. eski günleri anlattı bana, 70'leri. "channel four" için çektiği bir belgesel dizi vardı, "on the edge". onu şansa trt2'de son bölümünün sonuna doğru yakalamıştım memleketimizde. ondan söz ettim, şaştı, "channel four türkiye'ye de satmış demek" diye. berberi türkmüş, o yüzden benim istanbul'lu olmam hiç şaşırtmamıştı onu. en azından istanbul'da müziğinin dinleniyor biliniyor olması. radyo'da eserlerini yayınladığımı anlattım ona. mutlu olmuştu. keşke gelebilseydi istanbul'a diye konuştuk. çok isterdi, ama yorgundu, yaşlıydı, kımıldayacak hali yoktu. sonra ayrıldım yanından, içim buruk.
    sonraları heyecanla tokyo'dan, barcelona'dan, new york'tan kayıtları yine gelmeye başladı, üstüste. coştuk hepimiz, dvd'sini bulduk, heyecanla izledik.
    ne de güzel insandı.
    toprağı bol olsun, güneşli günler olsun hep ona...
    önünde saygıyla eğilinecek birisi daha gitti...

    edit : guardian'da güzel bir yazı çıkmış :
    http://www.guardian.co.uk/…y/0,3604,1674695,00.html
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap