3 entry daha
  • yargı, güçlü adalet anlayışına sahip memleketlerde aşağı yukarı 12 kişiden oluşan jüri üyelerince yapılmaktadır. bu mahkemenin dışındaki normal hayatta da böledir, böle de olmalıdır. evet dedikodu pis bişeydir, insanı uyuz eder. ama insanların etraflarındaki kişilere karşı besledikleri bir takım duygu ve düşünceleri vardır. bu düşünceler iyi veya kötü olsun paylaşılarak daha objektif ve güvenilir bi platformda masaya yatırılmalıdır ki yargısız infaz yapılmasın.
    mahkemelerinde 12 kişilik jürisi bulunan bütün ülkelerin vatandaşları bunun güvenilirliğine inanmakta hatta "adalete güvenimiz tam" şeklinde demeçler vermektedirler. peki acaba neden hiçbiri "ulan bu jüri odaya girdi benim dedikodumu yaptı" dememektedir? çünkü 1 kişinin vardığı karardan ziyade dedikodu yapılarak da olsa varılan yargı daha güvenilir, daha mantıklıdır.
    önemli olan mahkemeye çıkmak için neden oluşturmamaktır. ha eğer ki evinizde otururken nedensiz yere sizi tutuklamaya gelen polisler olursa da mahkemede suçsuzluğunuzu ispat etme ve hatta bunu suçlamayı yapana ve diğer 3. kişilere yayınlatma hakkına sahipsiniz kimse sizi tutamaz, deli gibi çılgın gibisiniz.. ayrıca konuşmama hakkına da sahipsiniz ama bu ayrı bi başlıkta incelenmeli tabii..
495 entry daha
hesabın var mı? giriş yap