6 entry daha
  • kurtlar vadisi dizisinin "en etkisiz, en olmasa da olur adamı görünümünde" iken, her şeyin arkasında olan, her şeyi planlayan, sıradan bir avukat görünümünde iken aslında mehmet karahanlı'yı dahi yöneten kişi olduğu ortaya çıkan karakteridir.

    dizideki onlarca "iyi" ve "kötü" karakterin arasındaki tek gerçek "sinsi" roldür nizamettin güvenç. dizinin kanal d'ye geçişinden önce, 10 bölümde bir yüzünü ya gösterir ya göstermez idi. yaklaşık 80. bölümden sonra tüm marifetlerini ortaya döken nizamettin güvenç; yaptıklarıyla adeta dizinin sonunu senaryo üzerinde de olsa getiren adam olmuştur: mehmet karahanlı, nergis karahanlı, kılıç, samuel vanunu, elif eylül, laz ziya, iplikçi nedim gibi senaryo açısından kilit rolleri öldürmüştür.

    sondan bir önceki bölümde düştüğü durum ile bunca bölümdür yükselttiği karizmasının yerle bir olduğu söylenmektedir ki doğrudur. ancak o halde bile rüşvet önermesi, işbirliği teklif etmesi sinsi karakterine tam uyum sağlayan davranışlar olarak akılda kalmıştır. gereğinden fazla bağırıp neredeyse ağlaması ise dizideki diğer kişiler gibi kaba kuvvete dayalı bir kişi olmamasından olsa gerektir.

    sonuç itibari ile sürpriz yapan nizamettin güvenç karakterinin, karizmatik ve gizemli duruşunun arkasında şüphesiz adnan biricik'in muhteşem sesi ve oyunculuğu yatmaktadır.
76 entry daha
hesabın var mı? giriş yap